• Matpåminutter

Sukkerfrie mini Pavlovas


2. Påskedag og du er kanskje matlei etter Påsken?

Uansett, så vil jeg friste deg med en Sprø kake med myk innside som smelter i munnen!!

Kaken (e) er lett å lage og du kan velge om du vil lage 1 stor kake eller dele opp i mini kaker.

Formen på de velger du selv.

Du kan lage den klassiske varianten, men du kan også lage en sjokolade variant av grunnoppskriften ved å tilsette kakao pulver i selve marengsen.


Det viktigste når du skal lage Pavlova , er at bollen du skal vispe i er helt ren og tørr.

Og den skal vispes til den er helt blank og seig i konsistens.

Pavlova skal toppes med masse krem og frukt, men her finnes det utallige varianter og favoritter blant folket.

Mange har vanilje kremen piskede fløten for mer smak. Mens andre lager GUL KREM.

Som du lager eksempelvis til Suksesskake.


Jeg er stor fan av Bodylab sine produkter og Topping sausene de har smaker helt Amazing .

https://www.bodylab.no/shop/bodylab-zero-topping-958p.html / ikke reklame ,men anbefaler da disse er så sykt god på smak!


Oppskrift Pavlova


4 eggehviter

40 g sukrin melis

2 dråper hvitvin eddik

1-2 ss maizena


For sjokolade variant, ha i 1 ss kakao i marengsen på slutten.

På bilde er det laget en sjokolade variant, av pisket krem med zero karamell saus og zero sjokoladesaus som topping.


Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader

Stivpisk eggehviter et par minutter, til den begynner å bli kremete.

Tilsett så sukrinmelis blandet med maizena, litt og litt og ha i eddik.

Pisk videre til den er helt fluffy og blank. Du skal kunne snu bollen på hodet, uten at den renner utav.

Sprøyt til små mini kaker på bakepapir.( eller lag en stor kake)

Skru ovnen ned til 100 grader og sett inni kakene.

Stekes i minst 45 minutter.




Fyll kan lages i flere varianter og husk frukt og bær

1 pk lett piske piskbar fløte og eller vaniljekrem som BASIS og bruk noen av forslagene nedenfor :

Vaniljekrem

Lakris/smash/pasjonsfrukt

gul krem ( av eggeplommer,sukrin,smør,vanilje og maizena)

Sjokolade saus Zero eller lignende

Karamell saus Zero

Bringebær og sukrinmelis



203 visninger

© 2018 by Trude Straume