- Matpåminutter
Sprøstekte kyllingvinger , perfekt Snacks til helgen !

DIGG helge snacks som jeg tror passer de aller fleste .
Her har vi brukt RÅ vinger fra Rema1000 som vi har tint over natten i kjøleskapet.
Vi har også brukt Airfryeren til å grille disse , men du må gjerne steke de i vanlig ovn !
Tilbehøret her består av hjemmelaget Barbeque saus , mais stuing, hvitløk dressing , rå stenger av agurk og gulrot .
Du må gjerne ha bakt potet, pommes eller noe i den duren til også :)
Deler oppskrift på tilbehør og kylling like under !
Ha en fortreffelig helg Dere :-)

Barbeque saus
1 løk
1 hvitløk eller 2 fedd
1 boks hakkede tomater
3 ss akasie honning
3 ss sukrin gold
3 ss ketchup
10-15 dråper tabasco
3 ss worchester saus
2 ss eddik 7%
2 ss aromat
3 ss chili saus
2 ss grov sennep
2 ss røykolje , se bilde over
Slik gjør du :
Ha alt over i en liten kjele. kok opp, smak til og kjør den glatt med blender .
Ps : sausen kan brukes varm og eller kald.
Du kan lage chili majones, ved å blande den ut i litt majones.
Du kan bruke den i pasta , til Tapas osv.
Mais stuing
1 boks mais
1,5-2 dl lett mat fløte
1 ts samba olec , dersom du ikke får tak på det bruk chili krydder
Maizena , til passe tykkelse
salt& pepper
Slik gjør du
Ha mais og fløte i en kjele.
Tilsett samba olec og kok opp. Jevn med maizena til nokså tykk stuing. Smak til med salt og pepper .
Kylling vinger
Krydre med en blanding av : salt, pepper, hvitløk , grillkrydder,chili , oregano og paprika krydder . Lag deg en liten skål og strø deretter over kyllingen og bland godt.
Stekes i Airfryer på 200 grader i ca 15 minutter , i ovn samme grader men gjerne 20 minutter steketid.
Du ser på fargen når de er ferdig !
Hvitløkdressing 1 beger
halv boks mager kesam
halv boks majones , lett
1 fedd hvitløk
1 ts sukrin gold
1 ts hakket persille
saften av 1 ts lime
salt&pepper
