• Matpåminutter

SPRØ SØTPOTET FRIES| Airfryer | matpaaminutter


Hjemmelaget søtpotet fries. Sprø utenpå og myk på innsiden.

Det er ikke bare bare å få dette til. Men jeg har nå funnet en metode som funker såpass bra og som gir et jevnt over godt resultat, hver gang. Så derfor deler jeg her med dere i dag.

Kommer i tillegg oppskrift på en digg rett med søtpotetfries enda litt senere i kveld.

Det er jo tross alt fredag og HELG<3

Nederste bilde kan gi deg et hint om hva den retten er:-)


Til deg som IKKE har airfryer, men ønsker sprø søtpotet fries, se nederst i oppskriften!

Dette trenger du til 2 porsjoner


500 gram skrelt søtpotet

2 ss maizenna

2 ts salt

2 ss olje


Slik gjør du


  1. Del søtpotet opp i passe like staver, ikke for tynne. Legg de i iskaldt vann i 30 minutter eller lengre.

  2. Sett på en kjele med vann Tilsett en liten teskje salt. Når vannet koker. Ha i søtpotet stavene. La de koke i 3-4 minutter. Sil bort vannet og la potetene avkjøle seg noe.

  3. Finn frem olje (ha gjerne olje på en sprayflaske. Et tips er små flasker på clas ohlson, tror de koster 30 kr. ) maizena , salt og en plastikkpose.

  4. Ha potetene i posen først. Ha så i salt, maizena og rist posen godt, slik at alt fordeles godt. Deretter har du i 2 skjeer med olje, evt. et par dusjer med olje fra flaske og rister enda mer.

  5. Ha så potetene på risten i airfryer, uten papir e.l. i bunn. Fry potetene på manuell 180° i 16-20 min. Shake godt underveis og følg med. Jeg har laget disse endel ganger nå og shaker kun 1 gang. Men alle fryere er noe forskjellig. Mengden avgjør også hvor mye du du evt. må shake. Jo mer du har jo, jo mer tid må beregnes. Hvis du liker de ekstra crispy, skru opp temp til 200° siste 2-3 minuttene og spray så vidt litt olje til på slutten da.


I stekeovn: Spre potet stavene utover et bakebrett med bakepapir under. Og stek på 190-200° i 20-30 minutter. Gyllen farge, sprø utside og ta en sjekk for å være sikker på at de er myk inni før du tar de ut.


VELBEKOMMEN!



346 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2018 by Trude Straume