• Matpåminutter

Kyllinglår - Airfryer | Matpaaminutter

Oppdatert: 10. mars 2019


Da var det alt helg igjen da!

Har du alt planlagt hva helgesnacksen blir allerede ?

Skulle legge ut innegget litt tidligere ,men vi har vært på Leos Lekeland i 6 timer i dag , hihi


Denne digge planken her, er fylt opp med masse godt. Det beste er ja at en kan spise rett fra fjøla , som igjen betyr mindre oppvask .

Her er det sprøstekte kyllinglår , paprika saus , stekt sopp, mango stenger og potet-og sellerirot pure.


The perfect way to share a meal !!


Ha ei fantastisk helg og fyr gjerne løs om du har spørsmål :-)




Oppskrift 2 pers


Potet og sellerirot pure

400 g poteter

150 g selleri rot

2 ss smør

1 skvett lett matfløte eller lettmelk

salt& pepper


Paprikasaus

1 liten gul løk

1 fedd hvitløk

Chili , dersom ønskelig

150 g paprika rød evt bland med grønn

2 ss chili saus

1 ss tomatpure

2 ss kylling fond

1-2 dl lett matfløte

1 ss sukrin gold

salt&pepper

1/2 dl vann


Kyllinglår


4 stk kyllinglår , krydre gjerne med ditt favoritt krydder

1 lime , kuttes i båter


Sjaminjonger

krydres med hvitløk , salt& pepper

Mangostenger



Slik gjør du

Legg kyllinglår i Airfryer eller på bakebrett og stek på 200 grader i ca 20-25 minutter.

Skrell og kutt opp potet og selleri. Kutt i små terninger og kok opp.

Stek løk , paprika , hvitløk i litt olje og tilsett deretter , tomatpure , chilisaus og fond.

Ha i resten og kok opp. La sausen småkoke i 5 minutter og kjør glatt med stavmikser.

Smak til med salt&pepper .

Stek sjaminjong i olje på panne og og ha på krydder.

Sil av vannet på poteter og ha i smør og fløte.

Mos godt og smak til med salt og pepper.

Server det hele på en planke og bruk lime til å sprite opp Kyllingen før du spiser.


Tips

Er du ikke er stor fan av potetpure, bytt den ut med Søtpotet fries eller vanlig fries.

Bytt paprikasaus ut med Barbeque saus og hvitløk dressing!

Da har du uansett en Ny LØRDAGSFAVORITT om du er glad i i FUNKFOOD !







2,860 visninger

© 2018 by Trude Straume