- Matpåminutter
SØTE SUKKERFRIE BOLLER , 3 i 1 og samme oppskrift

Morsdag og Fastelaven på en og samme dag i morgen :)
Da passer det jo perfekt med denne oppskriften her . Alle kan få sin favoritt bolle ??
variant 1 : vanlig fastelaven bolle
variant 2 : fastelaven /hvetebolle med sjokolade biter
variant 3 : Skoleboller /solskinnsbolle med kokos
Oppskriften gir ca 20 boller !
Men om du allerede har satt en deig , så kan du alltids prøve denne neste gang ;)
Gratulerer med dagen til ALLE mammaer på forskudd !!

OPPSKRIFT
6 dl melk 60 g smør 2 pk fersk gjær, for søt bakst 1 beger mager Kesam 2 egg 450 g siktet spelt 800 g fibra fullkorns mel 1 dl sukrin gold 1 ts vanilje pulver /vaniljesi 1 ts kardemomme 0,5 ts salt
VANILJEKREM
1 pk sukkerfri vaniljesaus, Eldorado
Tilsett maizena til ønsket tykkelse og sett i kjøleskapet mens du baker bollene
Slik gjør du
Smelt smør og ha i melk .Ha i gjær når det er temperert. Ha i kesam ,egg krydder.
Bland alt i det tørre og elt i ca 10 min. Hev i ca 1 time. Lag boller i den form du ønsker og etterhev i 45 min. Pensle med egg. Stek 220 ° i ca 10 min. Jeg brukte deler av vaniljekrem under kanel og sukker blandingen i skillingsbollene, det gir de et ekstra løft.
Tips: bruk sukrinmelis utrørt i vann til glasur og evt kokosmasse .
TIPS : Det hender de må heve enda lengre , så se bollene ann før du setter de i ovnen.
Skal du ha sjokoladebiter i bollene , knar du de inni deigen før du former de !