• Matpåminutter

SØTE SUKKERFRIE BOLLER , 3 i 1 og samme oppskrift


Morsdag og Fastelaven på en og samme dag i morgen :)

Da passer det jo perfekt med denne oppskriften her . Alle kan få sin favoritt bolle ??

variant 1 : vanlig fastelaven bolle

variant 2 : fastelaven /hvetebolle med sjokolade biter

variant 3 : Skoleboller /solskinnsbolle med kokos

Oppskriften gir ca 20 boller !

Men om du allerede har satt en deig , så kan du alltids prøve denne neste gang ;)


Gratulerer med dagen til ALLE mammaer på forskudd !!



OPPSKRIFT

6 dl melk 60 g smør 2 pk fersk gjær, for søt bakst 1 beger mager Kesam 2 egg 450 g siktet spelt 800 g fibra fullkorns mel 1 dl sukrin gold 1 ts vanilje pulver /vaniljesi 1 ts kardemomme 0,5 ts salt


VANILJEKREM

1 pk sukkerfri vaniljesaus, Eldorado

Tilsett maizena til ønsket tykkelse og sett i kjøleskapet mens du baker bollene


Slik gjør du

Smelt smør og ha i melk .Ha i gjær når det er temperert. Ha i kesam ,egg krydder.

Bland alt i det tørre og elt i ca 10 min. Hev i ca 1 time. Lag boller i den form du ønsker og etterhev i 45 min. Pensle med egg. Stek 220 ° i ca 10 min. Jeg brukte deler av vaniljekrem under kanel og sukker blandingen i skillingsbollene, det gir de et ekstra løft.

Tips: bruk sukrinmelis utrørt i vann til glasur og evt kokosmasse .


TIPS : Det hender de må heve enda lengre , så se bollene ann før du setter de i ovnen.

Skal du ha sjokoladebiter i bollene , knar du de inni deigen før du former de !



194 visninger

© 2018 by Trude Straume