• Matpåminutter

Søtpotetsuppe | matpaaminutter




Velsmakende, sunn og lettvint suppe som fort kan bli en favoritt i høst

Bruk søtpotetsuppen som base og tilsett garnityr etter hva du har i skuffer og kjøleskap.

Far i huset er kanskje ikke helt fornøyd med suppe til middag, som er uten kjøtt/fisk.

Du har kanskje rester av grønnsaker du skulle ha brukt opp.

Da er denne suveren og du trenger absolutt ikke kjøpe "ferdiglaget" suppe på poser når du kan lage den selv. Og det på under 20 minutter.

Har du basen stående i kjøleskapet, så kan du trylle frem nye retter hver eneste dag om du vil.

Eksempelvis kan du ha i suppen, finner du like under selve oppskriften.

Mini her i huset er ikke fullt så begeistret for søtpotet som meg, men søtpotetsuppe derimot....Ja den er og blir en vinner, også for henne. Hun fikk nudler og kyllingfilet i sin suppeskål.


Jeg gleder meg til å se og høre hva du syns om denne<3

Gi oss gjerne en tilbakemelding her eller via andre sosiale medier.

#matpaaminutter




Oppskriftsbase til ca. 3 personer ( se garnityr under oppskrift)


1 stor søtpotet (400g)

2 stk gulrot

1ss olje til steking

0,5 stk. rød chili, juster mengde for mindre eller mer spicy smak

1 løk

1knoll hvitløk( eller 1-2 fedd)

1 ss tomatpure

1 terning kyllingbuljong utrørt i 5 dl vann

1,5 ts himalayasalt e.l ( eller til ønsket mengde du liker best)

1/2 ts mikset pepper

1/2 lime

chiliflak til topping


Slik gjør du


1. Skrell søtpotet og gulrøtter. Kutt i små terninger eller i tynne skiver.

2. Finhakk løk, chili og hvitløk og surr i panne på høy varme med olje i.

3. Ha i poteter og gulrot og rør godt om. Tilsett tomtpure.

4. Tilsett buljongen og la suppen småkoke til grønnsakene er ferdige.

5. Kjør suppen glatt med stavmikser og smak til med salt og pepper. Ha en halv lime over suppa like før servering.




GARNITYR TIL SUPPA


Karamelliserte søtpotetbiter (se oppskrift like under)

Cashewnøtter e.l

Linser

kikerter

bønner

bladspinat

kyllingfilet

Nudler

wokmiks

svinefilet

hvit fisk

Scampi/blåskjell


Oppskrift på karamelliserte søtpotet snacks


1 stor søtpotet 450-500 gram

1 ss olje

1 ss chiliflak, evt. chili pulver

1 ts hvitløkspulver

1 ts Himalaya salt, eller vanlig salt

1/2 ts mikset pepper

1,5 ss (15gram) flytende honning


Slik gjør du

1. Skrell søtpoteten og kutt i passe store terninger (1x1 er fint) og ha i de over i en skål.

2. Fordel oljen på potene og bland godt. Bruk gjerne hendene. Ha så på krydder og vend inni honning til slutt.

3. Fordel potet terningene utover risten i din AIRFRYER eller utover en smurt form og sett i forvarmet stekeovn. Steketemperatur er 200grader uansett hvor du steker dem.

4. Stek dem i 20-25 minutter. Rør rist gjerne litt på dem halvveis i steketiden.


søtpotetsuppe med kokosmelk


karamelliserte søtpoteter

346 visninger

© 2018 by Trude Straume