- Matpåminutter
Søtpotet vafler | matpaaminutter
Oppdatert: april 2

Søtpotet vafler du kan nyte med den beste samvittighet, både som frokost og dessert!
De er grove, sukkerfrie, proteinrike, mettende og ikke minst god på smak.
Saftige er de også!
Vi stekte disse i belgisk vaffeljern, men så klart kan du bruke et vanlig vaffeljern.
Oppskriften holdt til 6 tykke. Vil tro det vi gi minst 8 i vanlig vaffeljern, alt ettersom tykkelse.
Kan være fin å ha med i matpakken om du er litt lei brødskiver eller knekkebrød.
Så neste gang du har middags rester som består av søtpotet, så har du nå et godt tips til hva det kan brukes til:-)
Ønsker deg en riktig så fin helg videre<3

Pålegg/topping kan du variere som du vil, som eks:
Gresk yoghurt, hakkede mandler og honning
Mager kesam og bær
Mager kesam og sukkerfritt syltetøy
Peanøttsmør/sjokoladepålegg
ost og skinke
Mager cottage cheese med frukt

Søtpoteten bakte jeg i airfryer i 60 minutter.
Du kan bake den i ovn, mikro eller koke den. Det viktigste er at den er ferdig tilberedt før du kan ha den i vaffelrøren.

Bruk det vaffeljernet du har, det er ikke en nødvendighet at en må ha denne varianten!

Oppskrift
350 g søtpotet (ferdig bakt/kokt)
2 egg
70 g fibra fullkornmel
70 g havregryn
1 liten teskje kanel
2 ss Chiafrø
1,5 ts bakepulver
1 ss sukrin gold
1/4 ts salt
1dl lettmelk
Spray/fett til å bruke i vaffeljernet
Slik gjør du
Bland alt det tørre.
Fjern skallet fra den ferdig bakte søtpoteten(e) og mos den med en gaffel på et fat.
Ha søtpoteten i blandingen og ha til sluttdet våte i.
Bland det hele godt og kjør det hele sammen med en stavmikser.
La den stå noen minutter før du begynner å steke vaflene.
PS: Har du ikke chiafrø, erstatt med linfrø.
Dropper du frøene, kan du ha i ett ekstra egg og litt mer mel og gryn.
Chiafrøene fungerer som tykningsmiddel så pass på at røren blir tykk nok!
