• Matpåminutter

Rykende fersk LØKSUPPE

Oppdatert: 18. jan. 2018


Varm , krydret suppe med litt brød på siden , slår aldri feil .

Løksuppe kan du få laget ferdig på 10 minutter om du vil .


Fransk løksuppe , er en klassiker med toast på toppen .

I dag valgte jeg å bruke opp noen krutonger som sto på en krukke og droppet ost og gratinering.


OPPSKRIFT ca 4 porsj


5-6 kepaløk

1 kinesisk hvitløk

1/2 ts sukringold

1 liter ferdig utblandet kylling buljong

3 ss olje til steking

1 ts fibra fullkorn

salt og pepper

frisk timian

saften av 1 ss sitron

4 porsjoner krutonger


Slik gjør du


Skjær løk i runde skiver .

Fres i olje sammen med sukrin og hvitløk til løken får litt gyllen farge.

Ha så i mel og rør godt , før du tilsetter kraft og litt fersk revet timian.

Server rykende varm ,med krutonger på toppen sammen med litt timian.

Smak til med salt , pepper og sitron


Tips : smaker utrolig godt med litt brød og smør attåt :)


0 visninger

© 2018 by Trude Straume