• Matpåminutter

Rødløk chutney| matpaaminutter


Spiselige gaver laget med <3

Denne kan du faktisk lage flere måneder i forveien, men det går også fint å lage den bare dager i forkant også!

Rødløkschutney eller marmelade som noen kaller det er usedvanlig godt, så anbefaler deg å teste denne ut.

Denne er ikke uten sukker, men har brukt sukrin gold, i stedet for vanlig sukker. Men i denne er det Balsamico og den har sukker i seg. Uansett så blir dette en litt sunnere variant enn de ferdigkjøpte og hjemmelaget er jo uansett best.

Chutneyen er superlett å lage, men den tar noe tid å koke. den må røres på innimellom. Men i løpet av 1 time til halvannen bør den være klar.


Du kan bruke den på biff, til fisk, på pizza, til ost, til gryteretter, på burger, til taco osv. Den passer faktisk til det meste.


rødløk chutney

Oppskrift

2-3 ss olivenolje

6-7 rødløk

1-2 laurbærblad

5 ss sukrin gold

1/4 rød chili, mer om du ønsker sterkere variant

2 fedd hvitløk

1-1,5 dl Balsamico vinagrette, ikke sirup varianten men den tynt flytende

1 liten klype salt

1 liten klype pepper


Slik gjør du


1. Skrell og skjær løken i tynne halvmåner. Ha olje i en vid kjele og sett på full varme.

Ha i løken og fres den godt. Ha deretter i finhakket chili, hvitløk og laurbær. La det småkoke i omtrent 25 minutter.

2. Ha i sukrin gold og Balsamico og bland godt. La det fortsette å putre på halv varme i ytterligere 30-35 minutter. Den skal nå være mørk på farge og nokså seig i konsistensen.

Smak til med salt og pepper!


Ha chutneyen over på varme steriliserte syltetøyglass eller lignende og la det kjøle ned.

Kan stå i flere måneder før du åpner glasset igjen.




375 visninger

© 2018 by Trude Straume