• Matpåminutter

Porsjonspizza med lam | matpaaminutter


Som lovet! her får du oppskrift på pizza med lam, en høstlig pizza med god smak!

Pizzabunnen tar deg få minutter å lage og i mens den forstekes i ovnen, kan du lage fyllet og salaten.

Du kan bruke hvilken som helst pizzabunn med dette fyllet på. Mulig ikke alle er like fan av søtpotet som oss:-D Oppskrift på pizza bunnen finner du nederst i innlegget, som er samme oppskrift jeg delte i går.

pizza med lammekjøtt

Oppskrift pizza topping til 2 stk


Fyll:

100 gram lammefilet eller lammekjøttdeig

2-3 sjampinjonger

2 ss kjøttbuljong + 1,5 dl vann

1 ss tomatpure

1 halv ts kummin

1 liten klype salt

liten klype hvitløkspulver

1 liten klype pepper

Topping:

1/2 paprika

revet ost

Romano mix/ ruccula

tomater

rødløk


Slik gjør du:


1. Gjør klar en pizzabunn, se oppskrift under eller bruk din favoritt.

2. Ha litt olje i en varm stekepanne og stek lammefilet/kjøttdeig av lam og sopp i tynne.

3. Ha på krydder og tilsett tomatpure. Bland godt og rør det hele rundt.

4. Tilsett kjøttkraft og vann. La det småkoke et par minutter. Husk å smak til!

5. Ha saus og kjøttblandingen over på pizzaene og fordel det godt utover.

6. Ha på paprika i terninger eller strimler og strø over ost.

7. Stekes i forvarmet stekeovn eller i Airfryer.

Airfryer: 7 minutter, 180 grader

Stekeovn: 7 minutter 200 grader

8. Når pizzaen er ferdig er det bare å slenge oppå litt salat og grønnsaker. Og gjerne noen dråper med olivenolje på salaten.




Oppskrift til 5 porsjons Pizza

650 g søtpotet, kokt uten skall

1/2 ts salt

1/2 ts hvitløkspulver

1/2 ts basilikum

1 egg

300g fibra fullkorn, juster mengde slik at deigen slipper bordplaten uten å henge igjen.


Slik gjør du

1. Mos de ferdig kokte søtpotetene med en stavmikser eller blender.

2. Ha i alt krydder og tilsett egg.

3. Vend inn melet og elt deigen godt med hendene. Ha på mer mel om den er veldig klistrete.

4. Del opp i 5 emner og strø ekstra mel på bordplaten. Form til runde sirkler med hendene og legg på smurt bakeform eller bakepapir på brett.

5. Stekes i forvarmet stekeovn eller i Airfryer.

Airfryer: 175 grader i 7 minutter pr bunn

I ovn: 180 grader i 10 min

La de avkjøle på rist før de fryses ned.

Husk mellomlags papir om de fryses ned lagvis.




235 visninger

© 2018 by Trude Straume