Pizza med lammekjøtt | Airfryer | matpaaminutter

Som lovet! her får du oppskrift på pizza med lam, en høstlig pizza med god smak!

Pizzabunnen tar deg få minutter å lage og i mens den forstekes i ovnen, kan du lage fyllet og salaten.

Du kan bruke hvilken som helst pizzabunn med dette fyllet på. Mulig ikke alle er like fan av søtpotet som oss:-D Oppskrift på pizza bunnen finner du nederst i innlegget, som er samme oppskrift jeg delte i går.


pizza med lammekjøtt
 

Ingredienser 1 Porsjonspizza

Fyll

  • 100 gram lammefilet eller lammekjøttdeig
  • 2-3 sjampinjonger
  • 2 ss kjøttbuljong + 1,5 dl vann
  • 1 ss tomatpure
  • 1 halv ts kummin
  • 1 liten klype salt
  • liten klype hvitløkspulver
  • 1 liten klype pepper
  • revet ost

Salat topping

  • 1/2 paprika
  • Romano mix/ ruccula
  • tomater
  • rødløk

Slik gjør du

  1. Gjør klar en pizzabunn, se oppskrift under eller bruk din favoritt.
  2. Ha litt olje i en varm stekepanne og stek lammefilet/kjøttdeig av lam og sopp i tynne. Ha på krydder og tilsett tomatpure. Bland godt og rør det hele rundt. Tilsett kjøttkraft og vann. La det småkoke et par minutter. Husk å smak til!
  3. Ha saus og kjøttblandingen over på pizzaene og fordel det godt utover. Ha på paprika i terninger eller strimler og strø over ost.
  4. Stekes i forvarmet stekeovn eller i Airfryer.
  5. Airfryer: 7 minutter, 180 grader / Stekeovn: 7 minutter 200 grader
  6. Når pizzaen er ferdig er det bare å slenge oppå litt salat og grønnsaker. Og gjerne noen dråper med olivenolje på salaten.

Oppskrift til 5 porsjons Pizza

  • 650 g søtpotet, kokt uten skall
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts hvitløkspulver
  • 1/2 ts basilikum
  • 1 egg
  • 500g fibrafullkornsmel, juster mengde slik at deigen slipper bordplaten uten å henge igjen.

Slik gjør du

  1. Mos de ferdig kokte søtpotetene med en stavmikser eller blender. Ha i alt krydder og tilsett egg.
  2. Vend inn melet og elt deigen godt med hendene. Ha på mer mel om den er veldig klistrete.
  3. Del opp i 5 emner og strø ekstra mel på bordplaten. Form til runde sirkler med hendene og legg på smurt bakeform eller bakepapir på brett.
  4. Stekes i forvarmet stekeovn eller i Airfryer.
  5. Airfryer: 175 grader i 7 minutter pr bunn
  6. I ovn: 180 grader i 10 min
  7. La de avkjøle på rist før de fryses ned. Husk mellomlags papir om de fryses ned lagvis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+