• Matpåminutter

Polarbrød med søtpotet | matpaaminutter


Supergodt Polarbrød med søtpotet!!

Disse er ikke bare elterfrie, men også gjæfrie.

De har en deilig skorpe med litt havsalt dryss, de er saftige, velsmakende og de tar knappe 10 minutter å steke! De er også halvgrove.

Her er det ingenting å lure på, bare å få søtpotet i hus folkens!

Neste gang du har søtpotet til middag, lag litt ekstra, så har du til brød:)


Har laget polarbrød mang en gang, men aldri hatt søtpotet i før.

Etter nyttår hadde vi noen søtpoteter som trengte å bli brukt opp.

Laget søtpotetvafler av noen og polarbrød med resten.

Oppskrift på vaflene har jeg alt delt med dere:)

Disse polarbrødene laget jeg en liten vri på.

Polarbrød er alltid godt, men personlig liker jeg aller helst brød med litt skorpe.

Så da fant jeg den perfekte løsningen for å få det til.

Svaret fra min som fikk nystekt polarbrød til kvelds var som følge: Mamma, dette er det beste eg noensinne har smakt mamma, virkelig. Kan eg få en til vær så snill.

Den beste kommentaren fra den viktigste personen i mitt liv<3


Har allerede disket opp en ny og dobbel runde, så nå er fryseren fylt opp.

Varmes opp i brødrister eller en kjapp runde i airfryer, så smaker de som nystekt igjen.

Har allerede laget toast/ostesmørbrød av de, brukt som mini pizza ( se bilde lengre nede i innlegget) så her er det bare å bruke fantasien. Uansett så håper jeg og tror at også du vil få en ny brødfavoritt<3


Del gjerne oppskrift videre med venner og bekjente.

Deler du bilder av mat fra bloggen her, bruk gjerne #matpaaminutter


Oppskriften under holder til ca. 30 polarbrød!

Søtpotet polarbrød

Oppskrift


400 g ferdig bakt søtpotet, skallet kastes

430 g fibra fullkorn mel

400 g siktet hvetemel

2 ss bakepulver ikke toppede skjeer

1 ts salt

90 g meierismør

2 dl lettmelk

1/2 dl olivenolje til pensling

havsalt til å drykke på toppen av brødene


Slik gjør du

1. Forvarm steikeovnen til 230 grader

2. Ha den ferdig tilberedte potetmassen i en bakebolle

3. Ha i alt det tørre.

4. smelt smøret og ha det så over i melken.

5. bland så alt godt sammen. Bruk en tresleiv eller hendene.

6. blir den for klissete har du i mer mel.

7. Strø mel på bordet hvor du skal bake. Del deigen i 2 emner og lag to lange pølser. Del pølsene opp i mindre emner på 15 pr pølse.

Trill boller ut av disse. Se bilder like under.

8. Bruk så håndflaten til å trykke bollene flate,formet som en sirkel på 1 cm tykkelse.

Bruk kjevle om du synes det går lettere.

9. Prikk så brødene med tuppene på en gaffel, pensle tynt lag med olivenolje og strø et lite dryss av havsalt over.

10. Stek i ovnen på 230 grader i ca. 10 minutter. Kan være klar på 8 eller 12, kommer an på din ovn.


Brødene avkjøles på rist. Skal du fryse ned, bør du gjøre det så fort de er avkjølt.

Ellers oppbevarer du de i en tett boks på benken. De holder seg fint et par dager, men best når de skjerpes litt i ovn/airfryer eller brødrister!


PS til deg som har airfryer: så kan du også steke brødene i den, da i flere omganger såklart. Steketid vil da være 180-190 grader i 7-8 minutter.

Å bake søtpotet i Airfryer går ca 1 time (potet på 400g) 200 grader.


Masse lykke til med baksten, gleder meg til å se din bakst<3




Taco pizza med polarbrød bunn

polarbrød med søtpotet


546 visninger

© 2018 by Trude Straume