• Matpåminutter

Pizzabunn med søtpotet| matpaaminutter


Jammen ble det nok en oppskrift med SØTPOTET her.

Er du glad i pizza og søtpotet, så bør du ta en ekstra titt her!

Søtpoteten egner seg godt i bakverk og jeg har delt flere baketips med søtpotet allerede.

I dag skal dere få oppskrift på en skikkelig digg pizzabunn med søtpotet.

Den lager du på få minutter og med få ingredienser.

Pizzaen er uten gjær, som igjen betyr 0 heving. Melet kan erstattes med havremel/glutenfritt mel osv.

Jeg laget opp en porsjon, som tilsvarte 5 porsjonspizza. Stek i ovnen og frys ned. Supert å ha klar i fryseren på travle dager. Da tar du ønsket fyll på frossen bunn og setter rett i ovnen/airfryer. Enklere blir det vel ikke:-)

I morgen skal dere få oppskrift på pizza med lammekjøtt. Og da så klart på søtpotet pizzabunn!


pizzabunn med søtpotet

Oppskrift


650 g søtpotet, kokt uten skall

1/2 ts salt

1/2 ts hvitløkspulver

1/2 ts basilikum

1 egg

300g fibra fullkorn, juster mengde slik at deigen slipper bordplaten uten å henge igjen.


Slik gjør du


1. Mos de ferdig kokte søtpotetene med en stavmikser eller blender.

2. Ha i alt krydder og tilsett egg.

3. Vend inn melet og elt deigen godt med hendene. Ha på mer mel om den er veldig klistrete.

4. Del opp i 5 emner og strø ekstra mel på bordplaten. Form til runde sirkler med hendene og legg på smurt bakeform eller bakepapir på brett.

5. Stekes i forvarmet stekeovn eller i Airfryer.

Airfryer: 175 grader i 7 minutter pr bunn

I ovn: 180 grader i 10 min

La de avkjøle på rist før de fryses ned.

Husk mellomlags papir om de fryses ned lagvis.



PS: Jeg brukte bunnen av en kakeform som jeg stekte bunnene mine oppå i Airfryer, da jeg enda ikke har mottatt bake plate formen til min Xxl airfryer enda.


søtpotetpizza

På bildet under her får du en smakebit på pizzaen med lammekjøtt som kommer morgen.




0 visninger

© 2018 by Trude Straume