- Matpåminutter
Pizza med serranoskinke og mozzarella | matpaaminutter

Lag Hjemmelaget pizza med sprø bunn, mozzarella, serranoskinke, tomatsaus og friske urter! Enkelt og veldig godt.
Lag den som langpanne pizza eller lag den som porsjonspizza/runde små pizza.
Blir det for mye deig, eller du planlegger å lage å lage ekstra, så kan du forsteke pizzabunner og fryse ned. Det vil jo gjøre jobben desto lettere neste gang pizza skulle friste<3
Om ikke Serranoskinke er din favoritt, bytt den bare ut med din favorittskinke!
Mengdene med topping på pizza er ikke beskrevet, men alle ingredienser står i listen.
Igjen må jeg få nevne Airfryer, som også kan brukes til å steike pizza i.
Du får ikke plass til en stor langpanne pizza, men hvis du tenker pitabrød, så får du 2 pitabrød i min versjon av Airfryer som er Xxl størrelse.
Tar du opp en frossen bunn fra fryseren og smører på saus, ost og topping. Så stekes den ferdig på ca 7 minutter / 180 grader.

Oppskrift 1 langpanne med tynn bunn/ 4-5 mini pizza
1 ss olivenolje
2 dl vann
1/2 pk fersk gjær
50 g sammalt hvete grov
125 g siktet hvetemel
1/4 ts salt
Slik gjør du
Bland alt det tørre i en bolle og ha i gjær utrørt i lunkent vann.
Elt godt til deigen slipper bollen, ca 10 minutter.
Sett til heving i ca 30 minutter.
Pizzafyll
pizza saus, vi brukte ferdigsaus
serrano skinke
revet Mozzarella/ eller Norvegia lettost ( var tom for revet ost her hjemme)
fersk Mozzarella i skiver
paprika
rødløk
basilikumblader
nykvernet pepper
Salaten jeg hadde på toppen bestod av:
Babyleaf mix
mango i skiver
rødløk i skiver
1 ss grønn sitronolje og 1 ss mango eddik
1 ts urtesalt fra

