• Matpåminutter

Pizza med lammepølse og Scampi


Pizza med lammepølser, scampi og med et hint av trøfler, ble hittil sommerens beste pizza!

Så hvis du elsker pizza, lam, scampi og smaken av trøffel. Da er denne pizzaen noe for deg!


Vi har endelig komt oss i hus igjen etter å ha bodd 9 uker i kofferter.

Det var etterlengtet fra begge sin side. Selv om vi har hatt det kjempefint hos min bror, så er borte bra, men hjemme best!

Så derfor har det vært stille på bloggfronten, for de som ikke har fått med seg har vi måtte flytte ut ettersom vi fikk en omfattende vannskade her hjemme

Litt småtteri gjenstår som skadefirma skal komme å fikse i august!

Hele den prosessen skal jeg dele i et eget innlegg seinere.😊

Og forresten, så flyttes snartbloggen her til en ny plattform og får helt nytt utseende og ikke minst en MYYYE bedre mobilversjon enn den nåværende. Bare å glede seg, det gjør jeg


SÅ tilbake til PIZZA....



3 -gode ss trøffel majones ( se bildet), evt bruk miksen jeg beskrev i innleingen.ngen.gen.en..ed. Typisk Bergensvær.

Så da ble pizza steinen med inn i stedet.

Jeg var også tom for trøffel olje, så måtte en tur på meny og se om jeg kunne finne noe med trøffelsmak ( hadde kun trøffelsalt i hus). Der fant jeg et glass med en trøffel majones som ble med hjem. Aldri testa den før, men det ble vel så godt som det jeg normalt sett bruker å lage.

normalt sett bruker jeg å blande trøffel olje sammen med crème fraiche, som jeg smaker til med trøffel salt og kvernet pepper. Dette bruker jeg da som pizza saus.


Dersom du ikke er glad i smaken av trøfler, kan du droppe det og lage uten. Men det er innmari godt. Så anbefaler virkelig å teste det ut. Men bruk trøffel olje, med varsomhet. Får du for mye, kan det fort bli veldig kvalmende. Så er du ny på den fronten, begynn med den trøffel majonesen og salt. Så skal du bare se at du får smaken på det.

Er innmari godt i pastaretter også!


Har du Airfryer, kan du så klart steke pizzaen i den, får deilig sprø skorpe også der.

Noen modeller blåser fort osten av, så da kan det være lurt å forvarme den litt og så legge pizzaen i og la den stå i 2 minutter, imens maskinen er avslått. Da får osten smeltet litt og du kan fortsette uten å være redd for at toppingen flyr av sted.



Uansett, håper dere vil teste ut denne digge pizzaen. Er du glad i scampi, lam og trøffel, så er den bankers, jeg lover!

Fortell meg gjerne hva du synes.


Ha en deilig mandag og nyt sommeren, hvor enn du måtte befinne deg❤



Oppskrift 1 stk. rund pizza


1 stk pizzabunn, sjekk gjerne ut denne


Pizza topping


1-2 pølser med lammekjøtt

20 scampi, uten skall

1 håndfull revet mozzarella

40 g skivet castello hvit med chilismak

3 ss trøffel majones ( se bildet), evt bruk miksen jeg beskrev i innledningen.

2 klyper trøffelsalt, helst bittelitt til

aromasopp

rødløk

frisk basilikum

olivenolje med smaken av sitron og ingefær(kan sløyfes) Evt kan du bruke chili olje, eller valgfri god olivenolje


Marinade scampi

3 ss sweet chili saus

2 ts siriacha saus

1 ss honning

1 klype salt

1 klype pepper


La frosne scampi i marinade en ildfast form og stekte i airfryer, slik at det var ferdig stekt før jeg la de oppå den ustekte pizzaen


Slik gjør du


  1. Finn frem alle ingrediensene. Legg scampi i marinaden og la de stå mens du kutter opp grønnsakene.

  2. Fres scampi på begge sider, enten på panna eller i airfryer.

  3. Smør utover trøffel majonesen utover pizzadeigen. Ha over mozzarella ost. Fordel så grønnsaker, Castello osten og scampi utover pizzaen. Strø over trøffel salt og ha på en god dose kvernet pepper ( litt mindre pepper hvis du liker mindre smak)

  4. Ha pizzaen i forhåndsvarmet stekeovn, gjerne på pizzastein. Stek på høy temperatur til den har gyllen og fin skorpe. Pynt pizzaen med friske basilikumblader og ha på dråper med deilig olje over pizzaen.

  5. Server og nyyyyt!

Kommentar:

Server gjerne med salat på siden!




70 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle