• Matpåminutter

PAPRIKASUPPE med sprøstekt Chorizo


En knallgod suppe , som passer utmerket for den travle familie , les under oppskriften hvorfor !


OPPSKRIFT CA 4 PERS


2 røde paprika 1 grønn paprika 2 løk 3 fedd hvitløk 1 ts hakket rød chili 3 ss tomatpure 8 dl kyllingkraft 2 dl lettmelk 1 ss røkt paprika , går fint med vanlig paprika krydder om du ikke har røkt altså. 1 ss paprikapulver Salt & pepper Mager kesam 4 ss ( topping) Chorizo pølse (sprøstekes i ovn på bakepapir eller i panne ) Slik gjør du

Grill i Airfryer i ca 10 min på 200° c eller Sett ovnen på 230° og grill i ca 30 min Ta ut kjernen og frø i paprikaene. Pensle litt med olje og legg i Airfryeren /stekeovnen . Når de er ferdig stekt ,Kjøl ned i en plastikkpose . Dra forsiktig av skallet på parikaene og skjær opp i strimler. Stek sammen med løk , hvitløk og chili et par minutter . Ha i alt det andre , utenom kesam. La den småkoke i 10-15 minutter. Kjør glatt med stavmixer og smak til med salt og pepper ! Ha over litt sprøstekt chorizo og 1 ss mager kesam på suppen før servering Serverte suppen med varme rundstykker ( oppskriften til God morgen Wenche ) Bon apetit Dersom du får rester av suppen , slik som jeg "planlagte " , tilsett litt kjøttpølser , grønnsaker og evt pasta og ha den som en gryte . Eller gjør den om til en deilig grateng . Da jevner du "sausen" med maizena før du har i grønnsaker , pasta og evt pølser. Blander godt og har over revet ost . Stek så ferdig i ovnen til osten er gyllenbrun 😄


TIPS : dersom du har paprika liggende i kjøleskapet som ikke blir brukt opp, grill det slik som beskrevet ovenfor og frys ned, så har du det som smaks forsterker i supper , pesto , gryter , sauser osv.

Viktig og ikke kaste mat !!

103 visninger

© 2018 by Trude Straume