• Matpåminutter

PAPRIKASUPPE |matpaaminutter

Oppdatert: april 5


En knallgod suppe, som passer utmerket for den travle familie, les under oppskriften hvorfor!


OPPSKRIFT CA 4 PERS


2 røde paprika 1 grønn paprika 2 løk 3 fedd hvitløk 1 ts hakket rød chili 3 ss tomatpure 8 dl kyllingkraft 2 dl lettmelk 1 ss røkt paprika , går fint med vanlig paprika krydder om du ikke har røkt altså. 1 ss paprikapulver Salt & pepper Mager kesam 4 ss ( topping) Chorizo pølse (sprøstekes i ovn på bakepapir eller i panne ) Slik gjør du


  1. Grill i Airfryer i ca 10 min på 200° c eller Sett ovnen på 230°

  2. Ta ut kjernen og frø i paprikaene. Pensle litt med olje og legg i Airfryeren /stekeovnen. Grilles i 30 minutter. Når de er ferdig stekt ,Kjøl ned i en plastikkpose.

  3. Dra forsiktig av skallet på paprikaene og skjær opp i strimler. Stek sammen med løk , hvitløk og chili et par minutter.

  4. Ha i alt det andre, utenom kesam.

  5. La den småkoke i 10-15 minutter.

  6. Kjør glatt med stavmixer og smak til med salt og pepper!

Ha over litt sprøstekt chorizo og 1 ss mager kesam på suppen før servering Serverte suppen med varme rundstykker ( oppskriften til God morgen Wenche ) Bon apetitt!


Dersom du får rester av suppen, slik som jeg "planlagte ", tilsett litt kjøttpølser, grønnsaker og evt pasta og ha den som en gryte. Eller gjør den om til en deilig grateng. Da jevner du "sausen" med maizenna før du har i grønnsaker , pasta og evt pølser. Blander godt og har over revet ost. Stek så ferdig i ovnen til osten er gyllenb


TIPS: dersom du har paprika liggende i kjøleskapet som ikke blir brukt opp, grill det slik som beskrevet ovenfor og frys ned, så har du det som smaks forsterker i supper, pesto, gryter, sauser osv.

Viktig og ikke kaste mat!!

124 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2018 by Trude Straume