• Matpåminutter

Pannestekt Torsk | matpaaminutter


Pannestekt fersk torsk, med fløyelsmyk søtpotetmos, sprøstekte baconterninger og hvitløksbakte grønnsaker👌😍 En skikkelig fest for magehuset!


I dag ble det fersk fisk på menyen. Hadde egentlig satt opp kylling wok i dag, men det tar vi igjen.

Min datter Angelica Louise har alltid elsket fisk, bank i bordet og veldig glad for det.

Hun har vel egentlig alltid likt det meste, også når det kommer til grønnsaker.

Men i dag, da var ikke søtpotetmos noe hun ville ha. Merkelig dette hvordan de plutselig ikke en uke, liker det ene eller det andre. For så å elske det igjen den neste...Blir liksom aldri helt klok på dette. Hun måtte smake, men siden det ikke falt i smak i dag, så ble det ekstra bacon i stedet.😋

Når vi spiser fisk, er det ikke noe poeng i å planlegge grønnsaker til henne. Hun spiser stort sett bare fisken og da gjerne i 2 porsjoner.


Som jeg har lovet, vil det komme flere fiskeretter fremover. Har du noen spesielle ønsker, ikke nøl med å ta kontakt😉


Ha en fortsatt fin fin mandag videre ❤❤Dette trenger du til 2 porsjoner


Stekt fisk

2x175 g torskefilet med eller uten skinn

1 ss godt smør

1-2 ss olje til steking ( jeg brukte olje med hvitløk)

salt &pepper

90 g Bacon terninger


Grønnsaker

4 snack paprika

10-12 små tomater

4 små sjalottløk

2 fedd hvitløk

1 ss olje

salt &pepper

1 ss frisk dill og eller eventuelt frisk persille


Søtpotetmos

300 gram skrelt søtpotet

1 ss godt smør

1skvett lett matfløte

salt &pepper


Slik gjør du


  1. Skrell og kutt søtpotetene i skiver eller terninger. Kokes til de er helt gjennomkokt. Koketid kommer an på tykkelsen, jeg brukte 15 minutter.

  2. Ha alle grønnsakene i en liten ildfast form og sett i forvarmet stekeovn eller i din airfryer. 180° i 15-20 minutter. Ha over olje, salt og pepper.

  3. Stek fisken med skinnsiden ned i en varm stekepanne med olje. Ha gjerne i bacon terningene i samme panne. Ellers kan du bruke 2 panner. Ha salt og pepper på fisken. Nå du snur filetene, ha smør i pannen. Vend på panne, eventuelt bruk en skje til å ha over olje/smør blandingen på filetene. Senk varmen og la de stå å steke seg ferdig. Når du ser at torskekjøttet flaker seg, da er de ferdig.

  4. Sil bort vannet fra de ferdig kokte søtpotetene. Ha i en klatt smør og kjør den glatt med stavmikser. Smak til med salt og pepper. Rund av med en skvett fløte oppi.

Da er maten klar for å spises. Anrett og dryss over urtene til slutt.

Velbekomme❤


Kommentar: Dersom du du vil/ønsker, kan du steke fisken i ovnen eller i din airfryer. Ha da olje i bunn og en klatt smør på filetene. Stek på 180° i ca. 10 minutter (forvarmet ovn) Se an tykkelse på filetene.

Siste innlegg

Se alle