• Matpåminutter

Pannestekt kyllingfilet med søtpotet pure



Kylling favoritt som lages på et blunk!

Vi liker alle kjappe og enkle middager som i tillegg smaker godt vel?!

Travle hverdager gjør at en ikke alltid har tid til å stå på kjøkkenet å lage mat i 1 time.

Da er denne kyllingretten perfekt, god hverdagsmat rett og slett!

Her kan du bytte ut grønnsakene med dine favoritter.


Om du ikke ønsker kokte grønnsaker, stek grønnsaker i stedet.Gjerne sammen med filetene i panna så går det enda fortere:)

Jeg vet det er mange som IKKE har smakt søtpotet, men gi det et forsøk.

Om du absolutt ikke skulle like det, bytt søtpotetpure ut med gulrotpure eller blomkålpure;)


Et triks/tips som jeg har delt med mine Snap og Instagram følgere som er ganske lurt og som i tillegg gjør at du forhåpentlighvis vil spise mer grønnsaker er:

Skrell opp rotgrønnsaker og del dem opp i staver e.l . Oppbevar dem i en boks med vann i kjøleskapet.

Lag en egen boks med "wok grønnsaker" eks. Paprika i alle farger, løk, purre, brokkoli, blomkål, squash osv.

Sopp er også supert å ha ferdig oppdelt, men lurt å ha i en egen boks.

Når du da kommer hjem fra jobb og skal lage middag, så har du faktisk grønnsakene allerede klar. Bare å ta den mengde du trenger av hver.

Grønnsakene tåler å stå i kjøleskapet fra mandag-fredag.

Her bruker vi søndagen til å skrelle og kutte. Da får vi samtidig godt gjennom kjøleskapet og ser hva som trengs og hva som må brukes opp først.

Har du barn, la dem få være "skrelle mester" :-)

Så hvorfor ikke lage en ukens middagsmeny i samme slengen:-)



Oppskrift til 4 personer


4 stk kyllingbryst uten skinn

2 store søtpoteter

4 store sjampinjonger/ 2 store

1 blomkål

1 brokkoli

1 ts olivenolje til steking

2 ss chili olje, kan droppes evt 2 ss nøytral olje eller 2 ss smør

1 dl lettmelk

salt & pepper

2 ss urtesalt



Slik gjør du


Skrell søtpotetene og skjær dem opp i små terninger eller i skiver.

Kok dem så til de er helt møre.

Sil av vannet, ha i olje eller smør og tilsett melk. Kjør den glatt med stavmikser eller i blender. Smak til med salt og pepper

CHILI OLJE er virkelig å anbefale å ha i, smak deg frem!


Snitt kyllingfiletene med skarp kniv på tvers langs hele brystet, men ikke helt gjennom.

Brun dem på hver side over høy varme. Ha på en halv ts urtesalt på hver filet og litt pepper. la dem så steke ferdig på litt over medium varme.


Del så brokkoli i blomkål opp i buketter og kok i lettsaltet vann i 5-6 minutter.

Del sopp opp i terninger og stek i samme panne du stekte kyllingen.

Gjerne la kyllingen hvile på et et fat til soppen er klar.


Tips:

Denne retten trenger ingen saus, men er du veldig glad i saus og syns det hører med, ha litt soya saus oppå.

Vil du "kjøre på", kan du ha fløte i samme panne som kyllingen og soppen og ha i litt revet ost så får du en god kremet saus:)

Denne retten egner seg godt som lunsj også, så er du en food Prepper, er denne retten genial!


0 visninger

© 2018 by Trude Straume