• Matpåminutter

Fiskenuggets| oppskrift | matpaaminutter

Oppdatert: 7. juli 2019


Dette er skikkelig Funkfood som passer til hele familien.

Sprø laks , men saftig fisk.

Passe syrlig , frisk dip

crunchy søtpotet fries

avokado terninger . ,må gjerne lage mos om du liker det best !

Nuggets kan fryses ned og varmes opp igjen , overraskende bra resultat og kvalitet etter å ha vært fryst.


Finner du laks i butikken som er nedsatt pga dato , så vet du ihvertfall hva du kan gjøre med den!


OPPSKRIFT NUGGETS 4 PERS


500 g laksefilet

2 stk egg

40 g cornflakes

20 g brødkrum

salt og pepper


DIP


1,5 dl gresk yogurt

3-4 ss ferskpresset lime og litt revet limeskall

1/2 ts sukrin gold


MANGO CHUTNEY


2-3 store mango

1 eple , skrelt

1/4 rød chili , mer om du ønsker

1 stk kinesisk hvitløk

1 ss raspet ingefær

4-5 ss sukringold

5 ss eddik 7%

1 ss Curry paste

salt og pepper


AVOKADO


SØTPOTET FRIES , frossen fra butikk


Slik gjør du


Mango chutney: Skjær eple og mango i terninger og ha i gryte sammen med ALT det andre. Kok opp og la det småputre i ca 10 minutter.

Smak til og kjør såvidt med stav mixer ( skal ikke bli mos)


Nuggets:

Visp egg og ha i salt og pepper.

Knus cornflakes og vend inn brødkrum .

Skjær laks i passe store biter .

Vend dem så i egg og deretter i cornflakes mixen.

Stekes i Airfryer på 190-200 grader i ca 7-10 min , avhengig av tykkelse.


Søtpotet fries steker du i airfryer i ca 5-7 min på 180-190 .


Avokado skjæres i terninger eller du kan lager mos av den !


Her , ser du samme nuggets , bare servert med små potet , ketchup og majones . For de aller minste :)



SUKKERFRI MANGO CHUTNEY

Mango chutney kan brukes til så mangt.

Passer godt til retter med ost, på kylling, burger, ris, laks, for å nevne noen.

I og med at det er en Indisk klassiker, så passer den også utmerket til indiske retter!

Her kan du justere chili mengden etter din smakssans .

Oppskriften over vil gi et glass på 0,4 l

Oppbevares på glass med lokk i flere uker så lenge den står kjølig.



0 visninger

© 2018 by Trude Straume