Mulligatawnysuppe | matpaaminutter

Mulligatawnysuppe | matpaaminutter

En knallgod og kanskje litt bortgjemt klassiker, som virkelig trenger innpass i de norske hjem. Spesielt nå som det er kaldt og guffent ute!

Lett å lage, god å spise og smaker enda bedre når den varmes opp igjen.

Så det kan være lurt å lage en stor porsjon, når man først smeller i gang med denne gode kyllinggryten.

Den passer like godt til hverdagsmat som til fest og passer for både barn og voksne i alle aldre.

Det er også en gryte som egner seg for å ha oppi eventuelle rester av grønnsaker du har liggende. Bruk de du har og ikke vær redd for å ha i flere varianter enn det som står i oppskriften.

Et smart tips, kan være å kutte alle grønnsaker kvelden i forveien og kok gjerne risen også da. Da går det lynkjapt å lage gryten når du kommer hjem fra jobb.

Har du rester av ris fra en annen middag, kan den brukes.

Å kaste mat er aldri gøy, så tenk på hva du kan bruke rester til og kanskje kan du ha en fast dag i uken hvor du faktisk lager mat på rester fra andre måltider.

OPPSKRIFT TIL 4-6 PERSONER

  • 5oo g kyllingfilet
  • olje til steking
  • salt og pepper
  • 2 1/2 dl ris

Suppe

  • 1 stor løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1/2 rød chili
  • 2 ss frisk ingefær
  • 1 eple
  • olje til steking
  • 2 ss rød currypaste
  • 2 terninger kyllingbuljong
  • 10 dl vann, kokende
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 ss Sukrin Gold, eller annen søtning

Grønnsaksgarnityr ( kan byttes ut med dine favoritt grønnsaker)

  • 4 mellomstore gulrøtter
  • ¼ sellerirot eller 2 selleristenger
  • 2 paprika
  • 1 liten boks maiskorn

Slik gjør du

  1. Kok ris som anvist på pakken.
  2. Skrell og finhakk alle grønnsakene som skal til suppa og kutt kyllingen opp i tynne strimler eller terninger og svi brun den lett på alle sider i en varm stor panne med litt olje. Ha kyllingen ut av panne og ha oppi grønnsakene. Tilsett mer olje etter behov.
  3. La det surre et par minutter minutter under stadig omrøring.
  4. Ha i currypaste og la det surre et lite minutt før du tilsetter kyllingen, Sukring og buljongterningene utrørt i vann.
  5. Skrell og kutt garnityr grønnsakene og ha dem i suppe. Kok opp. La det småkoke i 10-15 minutter, eller til grønnsakene er møre. Smak til.
  6. Ha den ferdig kokte risen oppi gryta like før servering.

Kommentar:

Suppen, eller gryten kan gjerne serveres med salat og gjerne rundstykker eller nanbrød attåt.

Bilder oppgradert juni 2022

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+