• Matpåminutter

Mulligatawny kyllinggryte | matpaaminutter

Oppdatert: 8. jan. 2019


En knallgod og kanksje litt bortgjemt klassiker, som virkelig trenger innpass i de norske hjem. Spesielt nå som det er kaldt og guffent ute!!

Lett å lage, god å spise og desto bedre å varme opp igjen.

Så kan være lurt å lage en stor porsjon når man først smeller i gang med denne gode kyllinggryten.

Den passer like godt til hverdagsmat som til fest og passer for både barn og voksne i alle aldre.


Det er også en gryte som egner seg for å ha oppi eventuelle rester av grønnsaker du har liggende. Bruk de du har og ikke vær redd for å ha i flere varianter enn det som står i oppskriften.

Et smart tips, kan være å kutte alle grønnsaker kvelden i forveien og gjerne koke risen også. Da går det lynkjapt å lage gryten når du kommer hjem fra jobb.

Har du rester av ris fra en annen middag, bruk den i gryten.

Å kaste mat er aldri gøy, så tenk på hva du kan bruke rester til og kanskje ha en rett i uken hvor du blir kvitt smårester. ( som eks denne kyllinggryten)


OPPSKRIFT TIL 4 PERSONER

4oo g kyllingfilet, skjær i strimler

1 pose boil in bag ris fullkorn

4 gulrøtter

¼ sellerirot eller 4 selleristenger

1 stor løk

1 stor kinesisk hvitløk

½ rød chili

2 ss revet ingefær

2 ss karri pulver

2 ss rød curry paste

1 grønn paprika

1 rød paprika

1 boks mais korn uten tilsatt sukker

1 boks røde linser

2 epler, uten skall

1 boks kokos melk , lett

8 dl ferdigblandet kyllingkraft

1 dl sukringold

Salt og pepper

Olje til steking


Slik gjør du

Kok ris som anvist.

Stek løk, chili, hvitløk og ingefær i litt olje.

Ha deretter oppi gulrot og selleri.

Tilsett karri pasta og sukker.

Deretter vend inn kyllingen og tilslutt kraft. Dette skal småkoke i Ca.10 minutter.

Tilsett kokosmelk og alt det andre ( inkludert ferdig kokt ris )



TIPS

Serveres gjerne med godt brød eller grove rundstykker!




215 visninger

© 2018 by Trude Straume