• Matpåminutter

Marinert & grillet Lyr med sydhavsalat og bakt potet


Hei!

Skal du grille i dag, bør du sjekke ut oppskriften nedenfor !!

Du kan bruke annen type hvit fisk enn Lyr og likevel få samme gode smaken;-)

I dag får du også oppskrift på 3 ulike typer smør som du lager i en fei og som du kommer til å elske!!

Og sist, men ikke minst får du oppskrift på en deilig Sydhavsalat!


Endelig er Grillsesongen i gang og været har vært nokså stabilt en stund nå,heldige oss!

Mini dro på fisketur her for noen dager siden og kom hjem med stor fangst.

Blant annet Lyr, Torsk og pale.

Var ikke forberedt på så mye fisk, så vi måtte dele litt med 2 av nabohusene.


Valgte å marinere lyren over natten og grille den dagen etter.

Smøret kunne vi gjerne laget i forveien også, men hadde ikke smør i hus.

Husk at smøret være rom temperert


Hjemmelaget urte/kryddersmør er så Digg å ha i fryseren.

Du tar opp og skjærer av akkurat så mye du trenger, når du trenger det.

I tillegg smaker det s utrolig godt og mye bedre enn disse ferdig pakkene med kryddersmør o.l.


Bor du i Bergensområdet og ønsker å tak i fersk hvit fisk/kreps og krabber til en billig penge kan du ta kontakt med Fiskefolket på Træet på Facebook :https://www.facebook.com/profile.php?id=1968945236661623&ref=br_rs .

De holder til her på Askøy og har stort sett alltid noe sprell levende tilgjengelig til DEG.

Ferskere fisk skal du lete lenge etter!





Marinert Lyr

Fisken gnidde jeg inn med urtesalt, Peppermix, hvitløk olje og sitron i skiver.

La den ligge i minst 1 time, men gjerne over natten slik som jeg gjorde.

Legg så fisken over på folie og pakk den inn og grill i ca 10 minutter.



1 smør blir 3 = Kryddersmør, hvitløksmør og urtesmør


Slik gjør du

1 pk Smør (Kvitesidsmør e.l.)

2 hvitløk, av rund type

1 ss chilli olje

1 ts tomatpulver ( et fantastisk krydder med EKTE tomat smak fra Oliviers&Co)

2 ss worchestersaus

6-7 dråper Tabasco

1 ss urtesalt

1/2 sitron

1 ts peppermix

3 ss Hakket persille og basilikum


Finn frem 3 skåler og fordel smøret i disse.

Skål 1 : 1 ss chilli olje,1 ts hakket hvitløk,1 ts tomatpulver, i knivspiss Pepper mix og dråper sitron og tabasco = Kryddersmør

Skål 2 : 1 ts hvitløk, halv 1ss urtesalt (spar en knivspiss til smør 3) ,dråper med Worchester saus,2 ss hakkede urter og en knivspiss peppermix = Urtesmør


Skål 3 : resten av hvitløken, 1 ss hakkede urter, 1knivspiss urtesalt, dråper tabasco og dråper med Worschester = Hvitløksmør


Rør hvert smør sammen (bruker du en håndmikser blir det enda mer fluffy)

og smak til. Ha i mer krydder om du ønsker.

Pakk de ulike smørene i matpapir og rull sammen og legg i fryseren!


TIPS jeg valgte å grille noen Scampi og pakket de i folie sammen med rester fra de ulike smørene, en liten skje honning og litt urtesalt på. PERFEKT smak:-)


BAKT POTET

Ble bakt i Airfryeren i ca 1 time på 200 grader.

Men bak de gjerne i stekeovn eller på grillen!



Jeg er stor tilhenger av oljer og krydder fra Oliveris&Co og er Stolt Ambassadør for Oliviers &Co Bergen.

Her i byen har de butikker i Horisont, Markeveien i Sentrum, Lagunen og Bergen Storsenter.

Jeg har brukt produktene i en årrekke, men stadig finner jeg nye smaker som blir nye favoritter her hjemme.

Skal lage et innlegg om mine absolutt mest brukte produkter fra De siden.




Sydhavssalat:

Romano salat mix

jordbær

mango

Cherrytomater

Pasjonsfrukt eddik

sitronolje

urtesalt


En ordentlig god smaksrik salat som passer ypperlig til grillet fisk og kjøtt.

Her er det bare å blande sammen alle ingrediensene og smake til med eddik og olje samt krydderet.

Har du ikke testet urtesaltet fra Olivers&Co , anbefaler jeg deg VIRKELIG!!


Husk å tagg dine bilder med #matpaaminutter




1,682 visninger

© 2018 by Trude Straume