- Matpåminutter
Lompe Nachos | Airfryer |matpaaminutter
Oppdatert: jan. 15

Nachos laget med lomper har du kanskje ikke prøvd enda?
Det anbefaler jeg deg å prøve ihvertfall!
Server sammen med hjemmelaget SALSA og GUACAMOLE :-D
Høres det litt for "sunt" ut kanskje? Litt sunnere enn vanlig Nachos er det såklart, men syns virkelig at smaken er vel så bra :)
En ting er sikkert og visst.....sunn mat trenger ikke være kjedelig eller smakløst:-)
Tar noe lengre tid (minutter) å lage lompechips, enn å bare åpne en pose med vanlig Nachos.
Her sparer du endel kalorier og ikke minst FETT!
Min lompechips ble airfryet, men du kan helt fint lage den i stekeovn også.
I dag skal du i en og samme innlegg få oppskrift på Lompe chisp/lompe Nachos /tomatsalsa og guacamole.
Håper du vil teste oppskriftene i løpet av helgen og så håper jeg at dette kan bli din nye NACHOS favoritt:-D
PS: BRUK GJERNE TORTILLA CHIPS om du ønsker det!
GOD HELG ♡


LOMPECHIPS
Lomper
olivenolje
krydder ( eks. hvitløk, paprika, løk,chili, peppermix, salt osv)
Min favoritt er hvitløkspulver og røkt paprika krydder.
Slik gjør du
Ta et pizzahjul og snitt lompene som en pizza, i trekanter.
Ha litt olje i hendene og vend lompene i med hendene og fordel dem utover et brett med bakepapir og strø over krydder. Olje fordi at krydderet skal feste seg.
Eller du kan ha lompene over i en plastikk pose, spraye litt olje og tilsette krydder.
Rist så posen slik at krydder blir godt fordelt.
Stek på 180-200 grader i 5-10 min i stekeovn.
I Airfryer, stek i 3 min, rist litt på beholder og stek i 3 min til.
LOMPE NACHOS til 3 personer
12 lomper (chips av 12 lomper)
1 pk karbonadedeig
1 pk taco krydder
2 dl vann
1 rødløk
2-3 vårløk
120-150 gram revet Cheddar mozzarella ost
PS: her kan mengde være for lite for sterke menn, men ha mengde som et utgangspunkt når du eventuelt justerer mengde:)
Slik gjør du
Stek karbonadedeig og ha i vann og taco krydder.
Finn frem en ilddfast form eller bruk et bakebrett.
Legg kjøtt, ost og grønnsaker lagvis (se bilder)
Stekes i ovn på 200 grader i ca 10 minutter, du ser når osten og chipsen har fått gyllen farge.
Steker du i AIRFRYER, skru temp på 180° og følg med. Tar ca 5 minutter!
ET tips om osten flyr avsted, bruk snack lokk eller finn fram dampristen og legg over.
Evt. Kan du forvarme fryeren. For så stenge den i det du setter nachos'en inni. Da vil oste feste seg. Så skrur du opp varmen og steker ferdig!
Server sammen med Lett rømme, hjemmelaget salsa og guacamole!!
Oppskrift SALSA til 4 personer
1/2 rødløk
5-6 klasetomater, nokså store
1/2 rød chili
2,5 fedd hvitløk
1/2 ts salt
1/2 ts sukker, kan erstattes med sukrin gold
1/2 ts peppermix eller sort pepper
1 liten potte koriander
1 håndfull fersk persille, kan droppes
saften av 1 lime
1/2 dl olivenolje
2-3 ss balsamico eddik
Slik gjør du
Skyll tomatene i kaldt vann.
Skjær løk og tomater i litt store terninger.
Ha alt over i en hurtighakker, UTENOM lime, olje og balsamico
Sil så blandingen, det er "kjøttet" vi vil ha. Ta eventuelt vare på tomat juicen til en senere anledning. ( ha i suppe, gryte e.l )
Ha i limesaft, olivenolje og balsamico og smak til med mer krydder hvis et trengs.
OPPSKRIFT GUACAMOLE
2 mellomstore avokadoer
1/4 rødløk
1 stor klasetomat, eller 3-4 cherrytomater
1 fedd hvitløk
3 cm rød chili
sitron, Ca. 2 ss ferdig presset
ca 1/2 ts salt
ca 5-6 drag med pepperkvern eller 1/4 ts pepper/peppermiks
Slik gjør du
Del avokadoen i 2 og ta ut steinen.
Fjern skallet og ha avokadoen i en skål eller morter.
Finhakk løk, chili og hvitløk.
Mos avokadoene med gaffel, skjær tomater i små terninger og bland det hele godt sammen.
Smak til med sitron, salt og pepper
ps: Dersom du liker den enda sterkere, har du bare i mer chili:)