• Matpåminutter

Lompe Nachos | sunnere, men VEL så godt!


Nachos laget med lomper har du kanskje ikke prøvd enda?

Det anbefaler jeg deg å prøve ihvertfall!

Server sammen med hjemmelaget SALSA og GUACAMOLE :-D


Høres det litt for "sunt" ut kanskje? Litt sunnere enn vanlig Nachos er det såklart, men syns virkelig at smaken er vel så bra :)

En ting er sikkert og visst.....sunn mat trenger ikke være kjedelig eller smakløst:-)

Tar noe lengre tid (minutter) å lage lompechips, enn å bare åpne en pose med vanlig Nachos.

Her sparer du endel kalorier og ikke minst FETT!

Min lompechips ble airfryet, men du kan helt fint lage den i stekeovn også.


I dag skal du i en og samme innlegg få oppskrift på Lompe chisp/lompe Nachos /tomatsalsa og guacamole.

Håper du vil teste oppskriftene i løpet av helgen og så håper jeg at dette kan bli din nye NACHOS favoritt:-D


/ / REKLAME

Som du kanskje vet, er jeg tilhenger av #airfryer og er Ambassadør for Philips.

De har akkurat lansert en helt NY MODELL, nemlig en XXL AIRFRYER

Den kan du bestille eller lese mer om her :https://www.philips.no/shop/husholdningsprodukter/matlaging/c/AIRFRYER_SU

Rabattkode:airfryer2017 ( rabatt på xxl utgjør over 1100 kr), bedre pris finner du ikke!

Rabatten gjerlder også tilbehør til airfryere.

Ps: Lukket gruppe på facebook: Enklere og sunnere matlaging med Airfryer!

LOMPECHIPS


Lomper

olivenolje

krydder ( eks. hvitløk, paprika, løk,chili, peppermix, salt osv)


Min favoritt er hvitløkspulver og røkt paprika krydder.


Slik gjør du

Ta et pizzahjul og snitt lompene som en pizza, i trekanter.

Ha litt olje i hendene og vend lompene i med hendene og fordel dem utover et brett med bakepapir og strø over krydder. Olje fordi at krydderet skal feste seg.

Eller du kan ha lompene over i en plastikk pose, spraye litt olje og tilsette krydder.

Rist så posen slik at krydder blir godt fordelt.

Stek på 180-200 grader i 5-10 min i stekeovn.

I Airfryer, stek i 3 min, rist litt på beholder og stek i 3 min til.


LOMPE NACHOS til 3 personer


12 lomper (chips av 12 lomper)

1 pk karbonadedeig

1 pk taco krydder

2 dl vann

1 rødløk

2-3 vårløk

120-150 gram revet Cheddar mozzarella ost


PS: her kan mengde være for lite for sterke menn, men ha mengde som et utgangspunkt når du eventuelt justerer mengde:)


Slik gjør du

Stek karbonadedeig og ha i vann og taco krydder.

Finn frem en ilddfast form eller bruk et bakebrett.

Legg kjøtt, ost og grønnsaker lagvis (se bilder)

Stekes i ovn på 200 grader i ca 10 minutter, du ser når osten og chipsen har fått gyllen farge.

Steker du i AIRFRYER, gjelder det samme, bare noe kortere steketid.


Server sammen med Lett rømme, hjemmelaget salsa og guacamole!!

Oppskrift SALSA til 4 personer

1/2 rødløk

5-6 klasetomater, nokså store

1/2 rød chili

2,5 fedd hvitløk

1/2 ts salt

1/2 ts sukker, kan erstattes med sukrin gold

1/2 ts peppermix eller sort pepper

1 liten potte koriander

1 håndfull fersk persille, kan droppes

saften av 1 lime

1/2 dl olivenolje

2-3 ss balsamico eddik

Slik gjør du

Skyll tomatene i kaldt vann.

Skjær løk og tomater i litt store terninger.

Ha alt over i en hurtighakker, UTENOM lime, olje og balsamico

Sil så blandingen, det er "kjøttet" vi vil ha. Ta eventuelt vare på tomat juicen til en senere anledning. ( ha i suppe, gryte e.l )

Ha i limesaft, olivenolje og balsamico og smak til med mer krydder hvis et trengs.



OPPSKRIFT GUACAMOLE

2 mellomstore avokadoer

1/4 rødløk

1 stor klasetomat, eller 3-4 cherrytomater

1 fedd hvitløk

3 cm rød chili

sitron, Ca. 2 ss ferdig presset

ca 1/2 ts salt

ca 5-6 drag med pepperkvern eller 1/4 ts pepper/peppermiks


Slik gjør du

Del avokadoen i 2 og ta ut steinen.

Fjern skallet og ha avokadoen i en skål eller morter.

Finhakk løk, chili og hvitløk.

Mos avokadoene med gaffel, skjær tomater i små terninger og bland det hele godt sammen.

Smak til med sitron, salt og pepper

ps: Dersom du liker den enda sterkere, har du bare i mer chili:)


Både salsa og Guacamole finnes i egne innlegg på bloggen!

846 visninger

© 2018 by Trude Straume