• Matpåminutter

Kyllingkjøttboller i fløtesaus | matpaaminutter


Saftige kylling kjøttboller med en "hemmelig" ingrediens servert med kokte poteter og en skikkelig god fløtesaus!

Skikkelig godt var det ihvertfall.


Det skal sies at jeg ikke er stor tilhenger av kylling kjøttdeig.

Det som kjøpes av ferdige farser her i hus er karbonadedeig. Jeg foretrekker å kverne faktisk heller å lage farsen selv, ved å kverne kyllingen gjennom kjøkkenkvernen.

Men siden det var påske og vi hadde planer om bruke litt mindre tid inni kjøkkenet, så ble det da denne gangen ferdig deig.

Den "hemmelige " ingrediensen som ble brukt i kjøttbollene, er kanskje ikke ingrediensen de fleste ville tenkt på å bruke, men jeg lover at det vil bli godt.

Denne retten er nokså kjapp å lage og du kan bytte ut de kokte potetene med potetmos eller pasta, om du fortrekker det.


Så da gleder jeg meg til å høre hva du syns om disse kjøttbollene etterhvert!

#matpaaminutter


Kyllingkjøttboller i fløtesaus

Oppskrift til 3-4 personer ( husk på at du må ha ferdig kokt ris før du starter)


1 Pk kylling kjøttdeig a 400 gram

5 ss ferdig kokt ris (Jasmin/Basmati ris)

1/2 ts salt

1/4 ts sort pepper

1 fedd hvitløk

2 ss brødkrum


Asparges

kokte poteter


Saus


2 ss smør

2,5 ss hvetemel

0,5 liter ferdig blandet kylling kraft/buljong

1,5-2 dl lett matfløte

1liten ts paprika krydder

1 liten ts sort pepper

1 liten ts salt


Slik gjør du


1. Bland krydder og brødkrum inn i kylling kjøttdeigen. Vend i risen til slutt.

2. Ha vann på hendene og form til passe små/store kjøttboller, alt etter hva du liker best.

3. Stek i forvarmet stekepanne med litt olivenolje. Brun dem godt på alle sider ved å bevege/riste på pannen.

4. Ha ut kjøttbollene når de er ferdigstekte etter ca 10 minutter.

5. Ha smør i samme panne og brun det godt, men ikke la det svi.

6. Ha i mel og rør godt sammen før du sper på med kraft. Kok opp.

7. Ha i krydder og fløte og ha kjøttbollene tilbake i panna sammen med sausen.

8. Server med kokte poteter/ ris/pasta/potetmos/ og grønnsaker.



hjemmelagde Kyllingkjøttboller



0 visninger

© 2018 by Trude Straume