• Matpåminutter

Kylling i sursøt saus på 30 minutter

Oppdatert: 18. sep. 2018


I går laget jeg hjemmelaget Sweet&Sour med kylling og jeg vet mange venter på oppskrift på denne i dag.


Denne retten er så enkel og utrolig god! Du kan fint erstatte kylling med biff eller svin, fremgangsmetoden er den samme.

Eller du kan droppe kjøttet og kjøre VEGETAR versjo

Du klarer å lage den på 30 minutter og den er like god dagen etter, om du er så heldig at får rester da.

Når det er sagt, så behøver du ikke dra på Kinarestaurant lengre :-P (ikke bokstavelig ment altså )

Her har og fortsetter dagen men klargjøring til bursdag kalas både lørdag og søndag.

1 måned forsinket, men hva gjør vel det.

Skal hente Enhjørning kake hos en superflink Hobbybaker i ettermiddag og mini gleder seg stort.



Sweet&sour kylling

Oppskrift 3-4 personer


500 g kyllingfilet/lårfilet

2 egg

panko brødkrum

400 g hakkede tomater

3 ts tomatpure

3 ss sukringold

2 ts paprika krydder

4 ss eddik 7%

3 dl Kylling kraft

1 liten boks ananas

1 stor gul løk

1 rød paprika

1 gul paprika

1 grønn paprika

1 hvitløk,rund type (kinesisk)

1/4 rød chili

salt&pepper

Lime


Ris, brukte vi Basmati boil in bag!


Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader

Sett ris på kok.

Skjær kylling i passe store stykker (som 2 tommeltotter)

Krydre med salt og pepper.

Kutt så grønnsakene, se bilde under.

Fres løk i litt olje et par minutter.

Ha deretter i hvitløk og chili.

Tilsett sukringold og la det putre i 30 sekunder.

Ha så i tomat pure,eddik,ananas(inkludert juicen) og bland godt. Tilsett så de hakkede tomatene og kraften.

Kok opp og smak til. La det hele stå å småkoke mens du gjør ferdig kylling.


Klekk eggene i en skål.

Dypp kylling bitene i eggeblandingen og deretter vend i panko.

Legg de så over på brett med bakepapir.

Stekes på 200 grader i ca 10-15 minutter.


PS: til deg som har #airfryer , så steker du på 200 grader i ca 10 minutter





0 visninger

© 2018 by Trude Straume