• Matpåminutter

Kebab i pitabrød | matpaaminutter


Har du lyst på en skikkelig god kebab?

Vil tro at du, som mange andre tyr til takeaway når det kommer til kebab.

Men faktisk kan du lage like god, om ikke bedre hjemme på ditt eget kjøkken.

Og det til en svært rimelig penge:)

Du får i dette innlegget tips til helt enkle, men gode kebaber som du har ferdig på noen få minutter.


Pitakebab, er enkelt å lage til flere, faktisk enklere og mindre søl enn med taco.

Lag deg en KEBAB BUFFE, så kan en selv velge hva du eller dine gjester har i selv. Aluminiumsfolie kan være lurt å ha rundt brødet hvis du gjør som oss og fyller den til randen. Gjør ingenting om det nesten renner over hvis du skjønner:-D


Bruk rester av grønnsaker og kjøtt i pitabrødet. Nesten alt er godt å ha i, få ting blir feil. Grønnsaker og kjøtt kan varieres i det uendelige. Bruk fantasien!


KEBABENE jeg deler med dere i dag er IKKE laget fra bunn, men vi kan vel kalle det hjemmesnekret Fast Food? I hvert fall noen tips fra meg til deg!

Det er svært sjeldent man tar seg tid til å bake pitabrød og lage god kebabdressing. Men når Koronaen er over og vi har lov å invitere på middager igjen kan det bli aktuelt og da skal jeg dele med dere igjen. Og vise hvordan en god kebab buffe kan se ut!


Like under, får du mine TOPP 5 kebab i pita varianter,

Har ikke lagt ved vekt/mål/mengde i hver, men det du trenger for å lage. Det blir jo litt som en skal skrive mengde med grønnsaker til fredagstacoen.

Når det kommer til salat, bruker vi 99% av gangene norsk hodekål i kebaben. Den er skikkelig sprø og god. Det knaser i munnen og det er lett å få plass til mye kål i mellom lagene.

Det finnes sikkert mange ferdig dressinger i butikk, som ikke vi har testa ut. Kan ikke skryte på meg at det er noe vi bruker å kjøpe så ofte. Men har 1 i kjøleskapet som har blitt en fin erstatning fra hjemmelaget kebab dressing.

Den er ikke sponset eller lignende men en anbefaling til deg som ikke har funnet den rette enda.


Da håper jeg du blir fristet og lager deg en skikkelig GOD OG OVERFYLT kebab før helga er omme.

PS: Dette er mat som må spises med gaffel rett fra brødet og ikke med kniv og gaffel.


Kom gjerne med en tilbakemelding/del bilder med meg hvis du har lyst, setter jeg alltid stor pris på.


GOD HELG<3






For å lage en DIGG kebab som den på bilde over, trenger du:



Pitabrød (kjøper ferdige fra frysedisken)

Kebabkjøtt ( ferdig stekt/halvfabrikata i butikk med lam/fårekjøtt)

hodekål, i tynne strimler

rødløk, eller vanlig løk

maiskorn

paprika, den farge du måtte ønske, gjerne flere farger

agurk

sukker erter, valgfritt

dressing (Bjerke pizza og kebab spicy dressing) Selges hos Rema og Meny

Eller en hvitløksdressing/kebabdressing som du foretrekker




For DIGG kebab med KYLLING :


Pitabrød

Kyllingfilet, krydret med salt, pepper, hvitløk og paprika pulver

Stekt squash

Stekt champignon

Crisp salat eller hodekål

agurk

tomater

Tzatziki dressing- Link dressing

:https://www.matpaaminutter.no/post/tzatziki-oppskrift-matpaaminutter



Digg kebab med TACO :


Pitabrød

kjøttdeig, tacokrydder Pluss vann ( stekes som til taco)

mais

avokado

løk

revet ost

rømme

salsa




Digg Kebab med Pulled Pork :


Pitabrød

svinefilet (kebab krydder, eller salt, pepper, hvitløk

hodekål

løk

mais

agurk

paprika

hvitløkdressing ( Græsk dressing på pose) blandet i rømme funker godt og)



Digg kebab med lammekjøtt:


Pitabrød

Lammekjøttdeig, evt. filet

syltet rødløk, eller vanlig rødløk

mais

agurk

tomater

Dressing, hvitløk eller Bjerke spicy kebab dressing



SLIK GJØR DU


1. Stek kjøttet ferdig på panne, i ovn eller airfryer.

2. Varm pitabrødet til det blåser seg lett opp er gjennomvarmt.

Pitabrødet kan varmes i ovn, mikro, airfryer eller brødrister.

3. Skjær pitabrødet langs kanten og lag så stor åpning som du ønsker.

Ha salat/finkuttet hodekål og grønt i bunnen og legg deretter lagvis på med kjøtt og dressing som du ønsker.




Tilberedning i AIRFRYER:

Frossen pitabrød : 5 min 180 grader

Kebab kjøtt halvfabrikat : 3 min 180 grader

Strimlet svinefilet (rå): 180 grader i 5-6 minutter

kyllingfilet i strimler (rå) : 180 grader i 6-7 minutter

Pulled pork (Tulip) : 180 grader i 20 min


PS: Husk å ha litt olje, men bare så vidt på rått kjøtt for at krydderet skal feste seg skikkelig å få en fin skorpe.

Brød og kjøtt kan stekes samtidig i airfryeren. Har du ikke rist, legg litt aluminiumsfolie over kjøttet og ha brødet oppå.





398 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2018 by Trude Straume