• Matpåminutter

Julerød Bounty| Kokos sjokolade uten tilsatt sukker


God kveld!

Her har vi virkelig fått kjenne litt på "julestresset" i dag.

Gikk ut døren halv ti og kom hjem kl. 20 i kveld.

Men vi har fått gjort mye i dag, heldigvis er vi effektive når det koker som mest!

Blir ikke mindre travelt i morgen, så blir godt med en rolig kveld her nå, med full avslapning



Da er det julerød Bounty, eller kokos sjokolade som det også kan kalles, jeg skal dele med Deg.

Takk for alle fine tilbakemeldinger fra dere siste dagene, vært så kjekt og gleder meg til å se resultatene deres etter hvert.

Oppskriften er som sagt uten tilsatt sukker, men de er søte og deilige fordi om altså:-)

Disse delte jeg i påskehefte tidligere i år, men da med gult fyll.

Disse oppbevarer du i en tett boks, kjølig og legger du de lagvis husk mellomlagspapir.

Disse, som de andre sjokolader jeg har delt siste uken, passer utmerket å gi i gave.

De spiselige gavene laget med kjærlighet. Hvem setter ikke pris på det <3


I morgen skal jeg dele oppskrift på fløtekarameller og forhåpentlig blir Lakris karamellene ferdig i morgen også.

Ha en nydelig aften videre og jeg setter stor pris på om du deler oppskriften videre!


Julerød bounty

Oppskrift til Ca. 30-40 biter


1 boks kokosmelk lett ( husk å sette den kaldt noen timer før den skal brukes)

140 gram revet kokos, gjerne grov type

50 gram fibersirup

1/4 ts vaniljepulver eller lignende

3 ss kokosolje

150 gram sukkerfri sjokolade

2 ss kokosolje

rød konditorfarge


Slik gjør du


1. Ta ut kremen av kokosmelken, kun den som skal brukes.

2. Smelt fibersirup sammen med kokosolje i en liten panne.

3. Bland kokosmassen godt inn i kremen.

4. Ha så i sirup, vaniljepulver og kokosoljen i blandingen. Bland det godt.

Juster med mer kokosmasse om det skulle bli for flytende.

5. Form massen til kuler, eller flat pakk dem for å dele opp i ruter siden.

6. Legg dem på et fat, ikledd folie .Gni litt olje utover folie arket og sett sjokoladene i frysere en liten time eller 2. Gjerne over natten om det passer bedre.

7. Smelt sjokoladen i vannbad eller mikro og ha i kokosolje.

8. Legg bitene på en gaffel og hell over sjokolade, slik at den blir tildekket.

9.Ha på farget kokos så snart sjokoladetrekket er komt på. ( ha konditorfarge i kokos og rør sammen fort)

10. La sjokoladen stivne i romtemperatur eller sett i kjøleskapet.


Lykke til! Husk #matpaaminutter

Bounty / Kokos sjokolade

130 visninger

© 2018 by Trude Straume