- Matpåminutter
HONNING GLASERT SVINENAKKE

SØNDAGSMIDDAG?
Her brukte vi en nakke på ca 1 kg i AIRFRYER , men om du vil steke i ovn , se tips under oppskrift .
DU kan også Honning glasere kylling, svinefilet o.l
Kjøttet blir så mørt og saftig. Soya og honning glacen gir en utrolig god smak !!
OPPSKRIFT honning glace
3 ss akasie honning 2 ss sukrin gold 1 ss timian 3 ss soya saus 1 kinesisk hvitløk 1 knivspiss chili
1 dl vann
Svinenakke
båtpoteter
blomkål
spiss paprika
olje
potetkrydder ( salt, timian , hvitløk )
SLIK GJØR DU
Lag glace ved å blande alle ingredienser i en skål !
Krydre nakken med salt , pepper og pensle over et lag med glace .
Sett i airfryer på 180 grader i 40 minutter ( gjerne ha mere glace på etter 15 minutter)
Ha så oppi båtpoter , som du har gnidd i litt olje sammen med krydderet ( legge potetene langs kantene) og stek videre i 30 minutter . Husk å pensle igjen!
Skru så ned tempraturen til ca 160 grader og ha i spiss paprika ( som du gnir litt olje på )
Sjekk temperatur , at den er 70 grader etter ca 10 minutter .
damp blomkål , mens kjøttet hviler.
Ha resten av glacen over kjøttet ved servering, gjerne varme den litt oppom du ønsker :)
TIPS Dersom du ikke har Airfryer , kan du gjøre alt på samme måte ved å steke i ovnen i stedet . Samme grader , men tar gjerne litt lengre tid .

vil anbefale å bruke grillpanna til airfryeren til denne retten.

Viktig å pensle flere ganger , så det ikke svir seg !
