• Matpåminutter

HONNING GLASERT SVINENAKKE


SØNDAGSMIDDAG?

Her brukte vi en nakke på ca 1 kg i AIRFRYER , men om du vil steke i ovn , se tips under oppskrift .

DU kan også Honning glasere kylling, svinefilet o.l

Kjøttet blir så mørt og saftig. Soya og honning glacen gir en utrolig god smak !!




OPPSKRIFT honning glace


3 ss akasie honning 2 ss sukrin gold 1 ss timian 3 ss soya saus 1 kinesisk hvitløk 1 knivspiss chili

1 dl vann


Svinenakke

båtpoteter

blomkål

spiss paprika

olje

potetkrydder ( salt, timian , hvitløk )


SLIK GJØR DU

Lag glace ved å blande alle ingredienser i en skål !

Krydre nakken med salt , pepper og pensle over et lag med glace .

Sett i airfryer på 180 grader i 40 minutter ( gjerne ha mere glace på etter 15 minutter)

Ha så oppi båtpoter , som du har gnidd i litt olje sammen med krydderet ( legge potetene langs kantene) og stek videre i 30 minutter . Husk å pensle igjen!

Skru så ned tempraturen til ca 160 grader og ha i spiss paprika ( som du gnir litt olje på )

Sjekk temperatur , at den er 70 grader etter ca 10 minutter .

damp blomkål , mens kjøttet hviler.


Ha resten av glacen over kjøttet ved servering, gjerne varme den litt oppom du ønsker :)


TIPS Dersom du ikke har Airfryer , kan du gjøre alt på samme måte ved å steke i ovnen i stedet . Samme grader , men tar gjerne litt lengre tid .



vil anbefale å bruke grillpanna til airfryeren til denne retten.



Viktig å pensle flere ganger , så det ikke svir seg !





598 visninger

© 2018 by Trude Straume