• Matpåminutter

Hjemmelaget krydder/urte og hvitløksmør| 3 i 1 smør


Hjemmelaget smør med ulik smak er perfekt å ha liggende i fryseren i grillsesongen.

Får du først smaken på det og ser hvor lett det gjøres, blir det nok ikke bare om sommeren det lages.

Tar ikke mange minuttene å lage disse og de smaker utrolig godt!

Etter jeg la ut bilde på Instagram i dag, med gårsdagens BIFF med hjemmelaget smør, var det visstnok ikke så lett søke opp oppskriften de hjemmelagde smør variantene.

Velger derfor nå å lage et eget innlegg på disse 3 smørene:)


Dette trenger du

1 pk Smør (Kvitesidsmør e.l.)

2 hvitløk, av rund type

1 ss chilli olje

1 ts tomatpulver ( et fantastisk krydder med EKTE tomat smak fra Oliviers&Co)

2 ss worchestersaus

6-7 dråper Tabasco

1 ss urtesalt

1/2 sitron

1 ts peppermix

3 ss Hakket persille og basilikum


Finn frem 3 skåler og fordel smøret i disse.

Skål 1 : 1 ss chilli olje,1 ts hakket hvitløk,1 ts tomatpulver, i knivspiss Pepper mix og dråper sitron og tabasco = Kryddersmør

Skål 2 : 1 ts hvitløk, halv 1ss urtesalt (spar en knivspiss til smør 3) ,dråper med Worchester saus,2 ss hakkede urter og en knivspiss peppermix = Urtesmør

Skål 3 : resten av hvitløken, 1 ss hakkede urter, 1knivspiss urtesalt, dråper tabasco og dråper med Worschester = Hvitløksmør

Rør hvert smør sammen (bruker du en håndmikser blir det enda mer fluffy)

og smak til. Ha i mer krydder om du ønsker.

Pakk de ulike smørtypene i matpapir og rull sammen og legg i fryseren!


TIPS: Bruk smørtypene til pasta, biff, fisk, i bakt potet, til skalldyr, foliebakte grønnsaker

osv.

Kan være saus i seg selv om du legger det oppå varm fisk/kjøtt ved servering.


284 visninger

© 2018 by Trude Straume