• Matpåminutter

Urte-krydder og hvitløksmør | matpaaminutter


Hjemmelaget smør med ulike smaker er perfekt å ha liggende i fryseren under grillsesongen.

Når du først har skjønt hvor enkelt dette lages og ikke minst hvor godt det er. Så tror og håper jeg at du lager det året rundt😉

I dag får du oppskrift som rekker til 3 knallgode pølser med smør utav en pakke originalt smør.


For det tar nemlig ikke mange minuttene å lage disse og de smaker bare så utrolig godt!!

Bruksområdene er mange, som for eksempel til/i : Bakt potet, biff, grønnsaker, fiskeretter, pasta, nystekt brød, skalldyr osv osv.

Som du ser på bildene nedenfor og i beskrivelsen, så former jeg smøret i matpapir til en pølse. Dette gjør at det er enkelt å skjære av ønsket mengde fra gang til gang.


I fjor vår laget jeg mye smør med ramsløk, dessverre ikke komt så langt at den er delt her enda, men i løpet av helgen kommer det.

For i kveld blir det en tur ut for å plukke. Smør og pesto, er det jeg liker aller best og bruker mest av med ramsløken.

Her for en måneds tid siden, fant jeg plutselig litt ramsløk smør i fryseren som jeg hadde oversett. Det skal bli en sann glede å fylle opp igjen lageret og selvfølgelig dele med venner og familie❤

Følg gjerne med på Instagram story hvis du er nysgjerrig på ramsløk, kommer til å dele deler av det i dagene fremover.



MERK:

Oppskriften og bildene er fra 14 mai 2018. Oppgraderer noe tekst i dag 6mai-2021


Dette trenger du:


500 g ROMTEMPERERT Smør Kvitesidsmør eller lignende godt smør

2 hvitløk, av rund type

1 ss chilli olje, kan bruke litt chili pulver eller frisk chili i stedet

1 ts tomatpulver, kan sløyfes

2 ss worchestersaus

6-7 dråper Tabasco

1 ss urtesalt

1/2 sitron

1 ts peppermix

3 ss Hakket persille og basilikum



Skål 1 : 1 ss chilli olje,1 ts hakket hvitløk,1 ts tomatpulver, i knivspiss Pepper mix og dråper sitron og tabasco = Kryddersmør


Skål 2 : 1 ts hvitløk, halv 1ss urtesalt (spar en knivspiss til smør 3) ,dråper med Worchester saus,2 ss hakkede urter og en knivspiss peppermix = Urtesmør


Skål 3 : resten av hvitløken, 1 ss hakkede urter, 1knivspiss urtesalt, dråper tabasco og dråper med Worschester = Hvitløksmør


Slik gjør du:


  1. Rør hvert smør sammen (bruker du en håndmikser blir det enda mer fluffy) Fordel så smøret likt i 3 skåler. Ha i krydder og urter. Smak til og ha gjerne i mer krydder om du ønsker.

  2. Pakk de ulike smørtypene i matpapir og rull sammen til en pølse.

  3. Legg i fryseren om du ikke skal bruke de med det samme.




413 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle