• Matpåminutter

Hjemmelaget fiskesuppe på 15 minutter | matpaaminutter


Deilig hjemmelaget fiskesuppe du klarer å lage på bare15 minutter!

Kanskje overraskende lett for noen og helt nytt for andre å lage fiskesuppe fra bunn. Fiskesuppe høres kanskje mer komplisert ut enn det det faktisk er. For det finnes mange varianter som er enda mer tidkrevende enn suppen du får oppskrift på likenedenfor.

Fiskesuppen er av den hverdagslige versjonen og derfor en sunnere variant.

Suppen er laget med jevning av skummet melk og mel.

Du kan bruke fersk fisk eller opptint frossen fisk. Du må gjerne bruke andre varianter enn de som står i oppskriften.

Har du scampi eller reker må du gjerne ha det i også. Selv er jeg utrolig svak for scampi.

Server gjerne med grovt brød ved siden av!


Håper DU får lyst til å prøve fiskesuppen ut <3

Del gjerne dine matbilder ved å bruke #matpaaminutter



Oppskrift til ca 4 porsjoner


400 g torskeloins e.l

300 g ørret eller laks

1,3 liter ferdigblandet fiskekraft ( brukte 2 terninger med fiskebuljong)

2 dl skummet melk

2 ss hvetemel

1 fennikel

3 gulrøtter

200 g kålrot

200 g sellerirot

3 vårløk

4 ss hvitvinseddik

1 liten ss sukker

1,5 dl lett matfløte, kan droppes eller byttes ut med melk men gir en fin farge og fylde.

1 ts salt

1/2 ts sort pepper

1/2 lime eller saften av noen båter sitroner

Olivenolje med sitron og ingefær, Valgfritt (grådig godt) Kan bruke andre oliven oljer også, med og uten smak altså.


PS: Bruk smør og mel jevning om du ønsker en mektigere suppe. I tillegg kan du ha i ekte fløte like før servering


Slik gjør du


1. Bland vann med buljong og sett på kok.

2. Skrell og kutt opp grønnsakene og la disse ligge i fiskekraften og koke til de er møre.

Du kan gjerne la mesteparten av fennikel og sellerirot ligge igjen i gryta. Bruk da en stavmikser til å kjøre suppen glatt med. Bruk gjerne en sil i kokevannet til grønnsakene i ( den må tåle varme) jo finere grønnsakene er kuttet, desto kortere koketid.

3. Ha i jevning( rist mel og melk i en boks med lokk), sukker, eddik, salt, pepper.

4. Kok opp, ha i fisken ( skjær fisk i litt store terninger) og smak til med lime og eventuelt mer krydder. Det hele trekkes i ca 5-6 minutter.

5. Ha til slutt i skvetten med fløte og suppen er klar for servering

6.Ha grønnsakene tilbake i suppen eller ha litt i hver suppeskål

7. Oljen med sitron og ingefær tar du på etter at suppen er servert. Fordel små dråper utover og nyyyyt!



Fiskeuppe med torsk og ørret






0 visninger

© 2018 by Trude Straume