• Matpåminutter

Fiskegrateng | matpaaminutter

Oppdatert: 12. feb. 2019


Fiskegrateng spiser vel de aller fleste??

God gammel klassiker som vi mange har vokst opp med og som vi , ihvertfall jeg elsket(er)

Denne fiskegratengen her , er enkel å lage og den smaker godt.

Luftig og saftig er den også !

Brødkrum laget jeg av 3 knekkebrød , som jeg puttet i blenderen !

I gratengen , kan du bruke fersk fisk , frossen fisk , rester fra en fiskemiddag osv.

Hvilken type fisk du vil bruke i , er også opptil deg !


Oppskrift ca 3-4 personer

200g torsk , kuttes i små stykker

200g sei

4 dl lettmelk

70g makaroni, ukokte og gjerne fullkorn

70g revet norvegia , lett

maizena ca 1 ts

1dl hakket purreløk

2 egg

salt og pepper

1 ss presset sitron

brødkrum


Slik gjør du

kok makaroni som anvist på pakken.

Skjær fisken opp i små stykker og ha på litt salt og pepper .

Kok opp melk , ha i ost , husk å røre godt og ofte.

ha i maizena utrørt i kaldt vann til den blir litt tykkere .

Ha i makaroni , fisk og purreløk .

Bland det hele godt. Smak til med salt pepper og sitron .

Ha det hele over i en ildfast form .

Vend i 2 egg og ha over brødkrum

Stekes på 150 grader i ca 45 minutter.


Server med kokte poteter , revne eller gulrøtter og smeltet smør


TIPS

Skulle du får rester av fiskegrateng, så kan du godt varme den opp igjen i stekepanna !




0 visninger

© 2018 by Trude Straume