• Matpåminutter

Vårruller - Airfryer | matpaaminutter

Oppdatert: feb. 19


Våruller er enkelt å lage. Tar litt tid å fylle, pakke og rulle de. Men vel verdt jobben!

Veldig kjekt å ha liggende i fryseren, da det tar kort tid å varme opp!

I dag er de laget på karbonadedeig, men du må gjerne bruke kylling kjøttdeig e.l

Disse er stekt i Airfryer, på 200 grader i ca 10-12 minutter uten olje.


Jeg fryser ned vårullene Rå. Legger de i en plastikk pose med mellomlag papir, da er det enkelt å ta opp en og en.


Ha en fortsatt fin kveld :-)



Oppskrift laget på 400 g karbonadedeig


400 g karbonadedeig

Filodeig, fikk ca 16 stk

3 store gulrøtter

0,5hodekål, av mellomste sort

1 stor gul løk

1,5 dl Jacobs kylling kraft e.l

ca 40 g risnudler, se bilde under.

4 ss søt soya saus

3 ss soya saus

salt og pepper


Slik gjør du


Legg risnudler/glassnudler i bløt mens du steker karbonadedeigen.

Skrell gulrøttene og rasp de på et rivjern.

Finn kutt hodekål og løk.

Ha grønnsakene oppi med karbonadedeigen og ha i soya sausene og kraft.

Vend i trådene til slutt. PS, jeg bruker å klippe de litt mindre når jeg tar de ut av vannet.

Bland godt og smak til. Viktig at det er mye smak. Evt ha i mer kraft.

Steng av platen og la den stå til den blir litt lunken.


Ha så egg i en liten skål og ha klar en pensel.

Riv forsiktig ut et vårrull ark og legg fyllet i midten, som en liten pølse og rull halveis inn mot det andre hjørnet. Pensle det andre hjørnet med egg og rull tett sammen.

Gjenta til du går tom for fyll.

Legg på bakepapir med skjøten ned og pensle med olje og stek på 200 grader i ca 10 minutter.


Server med litt salat og evt ris.

Soya saus og Sweet chili saus er også "nesten" obligatorisk :-)











19,156 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2018 by Trude Straume