• Matpåminutter

Hjemmelagde karbonader med stekt løk og lunkne poteter


Hva med hjemmelagde karbonader til middag ??

En god klassiker som ikke må dø ut :)

De fleste liker det og de hjemmelagde er så mye bedre enn de ferdigkjøpte .

Sunnere er de også !

Enkel og rask tilberedning og vil tro alle i familien liker denne retten her !

Karbonader kan brukes til så mangt og er derfor veldig kjekk å ha i fryseren eller kjøleskapet.


Oppskrift

400 g karbonadedeig av storfe 1/2 ts salt 1/3 ts pepper 1 ts hvitløkspulver 1,5 ss potetmel 1 dl lettmelk 1/2 vann 1 egg 1 ss smør


3 løk i skiver

2 ss sukrin gold

1 ss smør


Gulrot

brokkoli

poteter med skall

friske urter i olje / eller pesto


Slik gjør du

Sett poteter på kok .

Bland kjøtt med det tørre og tilsett deretter væske vekselsvis. Ha til slutt i egget . Fukt hendene med kaldt vann og form massen til 8 runde kaker .

Stek i Airfryer uten FETT , på 170 grader i 8-10 minutter .

Eller i stekepanne med litt smør/olje !

Kok grønnsakene i litt vann .

Stek løk i litt smør og sukringold , til den er myk og gyllen .

LA potetene stå ute på benken mens du steker løk og gjør klar grønnsakene.

Del de så i litt tykke skiver og ha over litt Urteolje/pesto og kvernet pepper .


Karbonadesmørbrød til kvelds ?

Karbonader med pasta ?

Karbonader med speilegg?

Karbonader i hamburgerbrød ?

Skriv gjerne om du ønsker flere oppskrifter med Karbonader !




228 visninger

© 2018 by Trude Straume