• Matpåminutter

Helstekt svinefilet med bakte poteter| middag på 30 minutter


Middagen du får ferdig på 30 minutter!

Selv om jeg Airfryet (luftfritert) kjøtt og poteter, betyr det ikke at du må ha airfryer for å lage dette altså.

Går helt fint å tilberede i en vanlig stekeovn også. Vil gå noe lengre tid, men godt blir det uansett. Airfryer slipper du varme opp på forhånd, slik en ovn må.

Sausen du ser på den lilleflasken, er soyasaus. Verdens enkleste, men også smart saus som passer til mye. Du finner de beste soyasausene finner du i innvandrerbutikkene.

Grønnsakene må du gjerne bytte ut/endre på. Ta det du har. Wok grønnsaker, sopp, råkost, osv.

Enkel hverdagsmiddag som jeg tror og håper du har lyst å lage:)





Dette trenger du til Ca. 4 personer


750 ytrefilet svinefilet

6-700 gram småpoteter/perle poteter

3 fedd hvitløk

1 ss olivenolje

2-3 ss kapers

1 liten ts pepper

1 klype salt

1 liten ts havsalt til potetene

3-4 ss fersk hakket persille

4 gulrøtter

200 gram kålrot

1 pose sukkererter


Soyasaus


Slik gjør du

1. Skrell og hakk opp hvitløk og persille.

2. fordel olje i potetene og bland godt med hendene.

3. ha halvparten av hvitløken på potetene og strø over havsalt.

4.Ha resten av hvitløken, kapers og hakket persille over kjøttet. Prøv å gni det rundt på alle sider og krydre med i liten teskje pepper og en klype salt.

5. Legg potetene i bunnen av Airfryeren ( på rist eller grillpanne) og legg så i kjøttet.

6. Sett temperaturen på 180 grader og la det steke i 30 minutter.

- Dersom du er usikker på om kjøttet er ferdig, sett i termometer. 70-75 Grader kjernetemp.

- Du som steker i ovn, gjør det på samme måte.

7. Mens kjøtt og poteter står på, skrell og kutt grønnsakene.

8. Ha litt vann i en kjele og ha i rotgrønnsakene først. Kok dem til de er møre, ca. 5-6 minutter.

9. Ha i sukkerertene bare så vidt nedi.

10. Server sammen med soyasaus.

11. La gjerne kjøttet hvile et par minutter før du begynner å skjære i det.





1,796 visninger

© 2018 by Trude Straume