• Matpåminutter

Gulrotpuré | matpaaminutter


Gulrotpuré er vinner, smaker helt nydelig sammen med kjøtt og fiskeretter!'

Både store og små liker dette. De gjør så klart heller ingenting at fargen ser helt SMASHING ut!!


Det er enkelt å lage, det går fort å lage og så smaker det helt himmelsk. Jeg lover:-)

Eksempler på hva vi ofte har det til er: Fiskekaker, kokt/stekt fisk, biff, koteletter, kyllingfilet, viltkjøtt osv.

I dag tar vi pureen til nye høyder ved å bake gulrøttene i ovnen først. Dette MÅ du ikke gjøre altså, men den blir enda bedre på smak. Prøv forskjellen!


Den enkle måten: Da koker du gulrøtter møre, siler av vannet og moser til puré. SMaker til med salt pepper og har i en skvett fløte og en klatt smør eller olje.

Dette trenger du til 4 personer

1 kg gulrot

2 ss olivenolje Eller 1 ss smør

2-3 ss sukrin sirup gold /evt. honning

1 liten klype salt

1 liten klype pepper

Saften av 1 sitronbåt

1/2 dl lettmelk /evt. fløte hvis du vil ha det i stedet for.


Slik gjør du:

  1. Skrell gulrøttene, kutt dem i tynne skiver og legg i en ildfast form. Ha over olje, sukrin sirup og strø over salt og pepper.

  2. Bak i ovnen/airfryer på 180 grader i ca.20- 25 minutter eller til gulrøttene er helt møre. Deler du de i mindre biter tar det kortere tid tar det.

  3. Bruk blender eller stavmikser for å mikse til puré. Ha i smør og lettmelk.

Tilsett mer krydder og evt. smør om ønskelig!



VELBEKOMMEN!


336 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle