• Matpåminutter

Granola med bringebær, jordbær og chili | matpaaminutter

Oppdatert: 16. sep. 2019





Start dagen med å CRUNCHE opp frokosten!

Dette er ikke den første Granola jeg deler med dere, men versjonen er NY!!

Har hatt veldig mange fine tilbakemeldinger på de som er delt tidligere, så håper også denne blir en suksess!


Granola har du på yoghurt, havregrøt, i melk, Cottage cheese osv.

Eller gjør som min pappa gjør ( når han har fått hjemmelaget Granola), tar en håndfull til morgen kaffen på vei til jobb.

Har allerede rukket å lage 2 omganger siden nyttår, så dette ble den

3dje. Så for ikke å gå lei, valgte jeg å lage en ny vri.

Og granola med chili og frysetørkede bær gjorde virkelig susen.

Tar alltid utgangspunktet i mengde havregryn når jeg lager granola. Så sper jeg på med det jeg har liggende og det som måtte friste.

Krydder og smak varieres også.


Frysetørkede bær, som fins i denne oppskriften, fins i helsekostbutikker, nettbutikker o.l Du kan erstatte disse med annen type tørket frukt.

Chili olje gjorde virkelig susen og kombinert med litt syrlige bær og honning, ble det en veldig god smak.

Chili oljen fra oliviers& Co er min absolutte favoritt, men bruk den du har eller får tak i.

Du kan eventuelt kutte frisk chili og ha i, men pass på mengden da.


Oppskriften i overkant av liter ferdig granola.

Oppbevares best på tette glass.


PS For de av dere som har AIRFRYER :

Stek granola i den. Fordelte det i 2 omganger. 180 grader, 7 minutter pr runde. Rørte 1 gang halvveis!



OPPSKRIFT

5 dl havregryn

2 dl chiafrø

1 dl sesamfrø/ sesamfrø uten skall brukte jeg

150 g valnøtter grovhakket

2 dl tropisk juice / kan erstattes med eplejuice

4 ss sukrin gold

5 ss honning

3-4 ss chili olje

2-3 knivspisser flaksalt

Frysetørkede jordbær og bringebær etter eget ønske


Slik gjør du


1. Ha alt det tørre, utenom sukrin i en stor bolle og bland det godt.

2. Ha alt det våte pluss sukrin i en kjele og varm opp.

3. Rør rundt til sukrin er smeltet.

4. Hell det varme over det tørre og vend det godt sammen.

5. Fordel blandingen utover en bakeform og stek i forvarmet ovn på 180 grader i Ca. 20 minutter / eller i AIRFRYER.

6. Rør litt når du er halvveis i steketiden.

7. La den kjøle seg, rør gjerne om et par ganger underveis.

8. Ha til slutt i de frysetørkede bærene



Cottage cheese med granola og frukt

cottage cheese med granola

hjemmelaget granola

468 visninger

© 2018 by Trude Straume