• Matpåminutter

FOCACCIA med basilikum og hvitløk | matpaaminutter

Oppdatert: 13. juni 2019


Noe av det beste av brød, må være Focaccia. Italiensk brød i langpanne.

Saftig, luftig og utrolig godt!

Det er et enkelt brød å lage og som ALLE får til. Går liksom ikke an å feile her.


Her var det mini på 6 år som fikk lage brødet og syns det var knallkjekt.

Focaccia passer perfekt sammen med grillmat, tapas, salater, spekemat, supper, gryter, brukes til sandwich osv.

Focaccia sammen med aioli, tapenade og pesto er knallbra kombinasjon.

Det beste focaccia brødet lager du selv. Når du først har fått dreisen på det, vil du trolig ikke kjøpe ferdiglaget igjen.

Dette er det 3dje focaccia brødet jeg har delt her på nettsiden. Er du nysgjerrig på de to andre, bruk søkefeltet for å finne dem.


Focaccia med basilikum og hvitløk



hjemmelaget focaccia

Oppskrift 1 focaccia i langpanne 30x40


600 g ca. hvetemel

1 ts sukker

1 ts salt

2 ss olivenolje/matolje

2 fedd hvitløk

3,5 dl lunkent vann

1 pk tørrgjær

2 ss olivenolje/matolje

3-4 ss brødkrum


Topping

3 håndfuller basilikum blader

3-4 ss olivenolje/matolje

maldonsalt


Slik gjør du


1. Ha vann og gjær i en liten skål/målebeger og rør godt. Tilsett deretter sukker.

2. finhakk eller press hvitløken og ha i en bolle sammen med hvetemel, salt og olje.

3. Ha det våte oppi det tørre og bland dette godt med en gaffel eller en sleiv.

4. Når deigen har samlet seg godt, bruk hendene og ha deigen over på benkeplate. Dryss litt mel før du har deigen på.

5. Bruk hendene og kna deigen godt. Dra den frem og tilbake utover og innover i ca. 5 minutter.

6. Legg den så tilbake i bollen. Ha så et vått og varmt håndkle over bollen og sett til heving i 1 time.

7. Ha basilikumblader i en morter og mos godt. Ha så i olje.

8. Spray/smør formen. Strø brødkrum i bunnen på formen og fordel deigen utover. Form og press fingertuppene lett nedi over hele brødet, men ikke trykk så hardt at det går i bunn.

9. Fordel olje/og basilikum blandingen godt utover hele brødet og strø over flaksaltet.

10. Forvarm stekeovn til varmluft på 220 grader og etterhev brødet under et varmt fuktig håndkle i ytterligere 20 minutter.

11. Du kjenner en fin hul lyd når brødet er ferdig, etter ca. 20-25 minutter.

La det hvile på rist i minst 10 minutter før du begynner å skjære i det.





432 visninger

© 2018 by Trude Straume