• Matpåminutter

Fløtekarameller - oppskrift

Oppdatert: 19. des. 2019


Da var endelig fløtekaramellene her!

Ble dessverre tekniske problemer i går, men fikk supergod service av Elkjøp i dag og problemet er nå løst!

Jeg vet mange har ventet på de, så takk for tålmodigheten deres.


Mange lager karameller til jul, i alle slags fasonger, konsistenser og typer.

I dag får du fløtekaramellene mine og like om hjørnet, venter Lakris karamellene. Bare å glede seg<3


Disse fløtekaramellene er IKKE Sukkerfri, bare for å ha det sagt :-D

Men har droppet smøret.....Bare jul en gang i året!!

Du kan erstatte sukker med sukrin og gjerne litt tagatesse, for en sunnere versjon.

Glukose kan erstattes med fibersirup.

Karamellene er harde når du tar de ut for å kutte de opp, men snart de har stått i romtemperatur en liten stund, blir de fløyelsmyk og saftig som bare det.

Du kan oppbevare de i romtemperatur, da gjerne innpakket i cellofan eller i en liten krukke med lokk.

Egner seg godt som spiselig julegave og/eller som vertinnegave!

Noen karameller blir for harde, andre blir for myke.

Har laget karameller de siste 6-7 julene, bortsett fra i fjor. Og hver eneste gang har de blitt svært godt mottatt!

Da ble det et stort savn fra de som bruker få smaksprøver og gaver med hjemmelaget godteri fra oss.

Håper du vil gi de et forsøk også.


Lykke til :-)


Oppskrift til Ca. 50 karameller


5 dl kremfløte

230 gram sukker ( evt. Sukrin og Tagatesse)

140 gram glukose ( kan erstattes med sirup/fibersirup

1/2 ts vaniljesukker/pulver

1-1,5 ss havsalt


Slik gjør du


1. Ha alt i en kjele med tykk bunn og rør sammen med en tresleiv eller lignende.

2. Kok opp og rør lett.

3. La det småkoke til blandingen når 120-123 grader. Her er det viktig å bruke et termometer for å oppnå perfekt konsistens.

4. Kle en langpanne med smurt bakepapir og hell i blandingen.

5. Strø over havsalt og sett kjølig i et par timer.

6. Ta ut fra kjøleskapet og la den stå i romtemperatur i 15-20 minutter før du begynner å skjære ut karameller i passe biter.

7. Oppbevar i kjøleskapet i en kakeboks med bakepapir mellom lagene eller pakk inn en og en i cellofan.

8. Som beskrevet i intro, så holder disse seg godt i romtemperatur, men skal de ikke spises samme dag, er det best å oppbevare litt kjølig.

Fløtekarameller

Fløtekarameller


221 visninger

© 2018 by Trude Straume