• Matpåminutter

Fisketaco med ørret


Fisketaco med ekstra sprø ørretfilet, virkelig en innertier!

Eller skal man si fredagstaco med vri:-p


Snart helg kjære lesere og hva med å lage denne Taco versjonen i helgen?

En enkel måte å få sneket inn et ekstra måltid med fisk i uken. Og som faktisk barna vil elske ( forhåpentligvis)

Med gode grønnsaker og herlige sauser kan du servere fisken i tacoskjell eller lefser/lomper.

Lag den likeså godt midt i uken.

Får du rester av fisk, tilbehør og sauser, fortvil ikke.

Pakk det inn i lefser så har du lunsj/matpakke klar for neste dag!


Jeg brukte Airfryer til å steke fiskepinnene i og det tok knappe 5-6 minutter.

Går nok raskt i en vanlig stekeovn, men beregne noe lengre tid!



Oppskrift beregnet ut fra 700 gram ørretfilet

700 gram ørretfilet, skinn og bein fri

2 poser taco krydder, eller hjemmelaget taco krydder

3 egg, sammenvispet

Ca. 4 dl cornflakes


Server sammen med:

Lomper/maislefser/tortilla/tacoskjell

Salat babyleaf

Mango& agurksalat

https://www.matpaaminutter.no/matpaaminutter/salma-laks-med-mangosalat-og-curry-aioli

Syltet rødløk

Guacamole :https://www.matpaaminutter.no/matpaaminutter/guacamole

Lettrømme

Bbq saus ( Badass fra Wildly delicious smaker AMAZING) men selges kun i spesial forretninger. Så finn din favoritt Bbq eller søk etter Bbq i søkefeltet her for hjemmelaget.


Slik gjør du


Tilbehøret kan lages i forveien!


1. Del torskefiletene i passe tykke strimler. Krydre med tacokrydder og bland det godt utover på alle sider av fiske stykkene.

2. Knus cornflakes i en pose, men ikke la det bli helt pulverisert.

3. Dypp fisken i egg og deretter i cornflakes. Legg de så i airfryer og la det steke på 190 grader i 5-6 minutter.

I stekeovn, legg dem på bakepapir og la de steke på Ca. 200 grader i en forvarmet ovn i Ca. 7-8 minutter eller til de har fått en fin, gyllen og crispy skorpe.




Airfryet panert ørret



0 visninger

© 2018 by Trude Straume