• Matpåminutter

Fiskemiddag på 5 minutter

,

God kveld !

Hvem vil ikke ha bedre tid på ettermiddagen eller stresse mindre med middagen i ukedagene?

I dag tenkte jeg fortelle deg litt om hvordan du kan lage denne retten , på KUN 5 MINUTTER og gi deg gode tips og råd om hvordan du kan klare å spare tid i hverdagen din .

Håper DU vil ta til deg disse tipsene , slik at du kan få fargerik og sunn mathverdag . Uten at det skal bli et stress for deg eller ta for mye av tiden din.


Slipp kidsa løs på kjøkkenet og la de delta i matlagingen !

Sett de til skrelling og kutting , la de få bake sammen med deg , la de steke pannekaker og kjøttdeig osv. Alt etter alder selvsagt.....lar ikke en på 2 år kutte poteter liksom.

De vil få en mestringsfølelse , bedre kunnskap om mat og ikke minst lærer de hvordan maten blir til og hvor den kommer fra.

Dette kommer jeg definitivt til å skrive mer om siden......


Uansett , søndagen bruker vi til å se gjennom kjøleskap og evt fryseboks .

Ukens meny blir laget ut ifra det vi har og samtidig få en oversikt over hva vi trenger.

Vi bruker å skrelle og kutte grønnsaker , det vil si mini på 5 år gjør den del av jobben.

Vi oppbevarer da grønnsakene i tette bokser i kjøleskapet og blir derfor veldig lett tilgjengelig Muligheten for at de da blir brukt , er MYE større !


I blant koker vi opp endel poteter på søndagen og gjerne blansjerer endel grønnsaker for de neste 2-3 dagene.

De er da klar til bruk og du kan steke , grille , ha i supper og gryter eller ha i salat osv .

Poteter kan kuttes og stekes og middagen er plutselig raskt på bordet.

Er bare å ta ønsket mengde ut av boksen og rett i panna / oven / airfryer osv.

Ferdig kokte poteter og grønnsaker holder seg i ca 3-4 dager i tett boks i kjøleskapet .


Har du en veldig travel uke føre deg , så er dette en genial måte å gjøre middagslagingen litt mer lettvint og slippe korte løsninger som å hive en Grandiosa i ovnen ( selv om det er lov iblant også) .

Som jeg i dag : Heiv 3 fiskekaker i Airfryeren ( må gjerne ta de i panne ) satt på stekepanne og delte opp de ferdig kokte potetene i skiver. Stekte de i litt olje, så en håndfull blomkål og gulrot oppi ( som også var ferdig kokt ) og vendte

i spinatblader. Krydret med salt , pepper og frisk timian .

3 minutter senere , var fiskekakene og grønnsakene klare !!

Det skal være enkelt og ukomplisert i en travel hverdag :)


Ha en fortsatt fin mandagskveld !!

Og ta deg gjerne en tur ut i kjøkkenet. Se om det er noe du kan få gjort i kveld , som kan gjøre de neste dagene enklere !

Kanskje får du bedre tid med barna på ettermiddagen eller noe annet viktig !!


PS: Send oss gjerne bilder på Snap / facebook / Instagram av din matlaging !







118 visninger

© 2018 by Trude Straume