• Matpåminutter

FISKEBURGER / FISKEKARBONADER | matpaaminutter



Lag fiskeburgere og karbonader av samme oppskrift!

I dag skal du få oppskrift på 2 varianter, så velger du selv hvem som passer deg best:)

1- Ørretburger med fargerik salat

2- Ørret karbonader med kokte poteter og mangosalat


Dagens hamburger måltid består ikke av storfekjøtt, men av ØRRET.

Kom over fersk ørret i butikken her om dagen og det til en knallpris.

(Du må gjerne tine frossen fisk og bruke det i stedet for fersk altså)

Fileterte fisken, tok ut beina med tang og fjernet skinnet. Laget 3 stk. hamburgere, 4 karbonadekaker og resten ble frosset ned i porsjon stykker.

Perfekt hverdagsmat for hele familien. Sunt og godt er det også.



Fiskeburgerne var planlagt å halvsteke for så fryses ned, men var ikke alene om å like disse, så dessverre ingen rakk fryseren denne gangen.

Blir ikke lenge til disse produseres opp igjen for å si det sånn.

Dressing på burgeren ble erstattet med en knallgod kremost, YUM!!

Brukte Airfryer til steking av både burger og karbonader. Men du kan selvsagt steke de på panne eller i ovn!


Minner om den lukkede gruppen på Facebook: Enklere og sunnere matlaging med airfryer.

#airfryermat #matpaaminutter @matpaaminutter.no


Ønsker deg en riktig så fin helg her fra snøfylte Bergen!


fiskekarbonader


Ørret burger

Oppskrift på Burger/karbonader 3 burger eller 4-5 karbonader


400g ørretfilet, skinn og ben fri

2 grove knekkebrød malte / eller brødkrum

2 ss lett rømme/ eller mager kesam

3 vårløk

4 ss finhakket paprika

4 ss hakket fersk gressløk

2-3 ss hvitløksolje

1 ts Himmalaya salt / eller bruk vanlig salt

nykvernet pepper, ca. 1,5 ts


Hamburgerbrød, grove

Philadelphia kremost Sweet chili

agurk

Mango

jordbær

feta ost, kan droppes

lime ferskpresset


Slik gjør du


1. Finhakk fisken eller kjør i blender om du vil ha den helt most. Ha i salt og pepper.

2. Vend i brødkrum/krum av knekkebrød, gressløk, hvitløk olje og grønnsakene.

3. Rør inn rømmen til slutt og sett i kjøleskapet i 20-30 minutter.

4. Form til burgere/karbonader og legg i airfryer. Stekes på 180 grader i 6 minutter.

Stekes i panne i omtrent 3 minutter på hver side.

5. Smør burgerbrødet med kremost Sweet chili.

6. Skjær agurk i lange strimler med potet skreller, kutt mango i tynne skiver og jordbær i skiver.

7. Vend alle grønnsakene og frukten i en skål og press over litt lime saft. Til slutt ha i biter med feta ost.

8. Ha noen av salaten på hamburger brødet og resten i en skål på siden.


PS: se bilder under neste oppskrift, om du ønsker se hvordan fiskeburgerne ble laget!





Ørret karbonader med kokte poteter og mangosalat

til 1 person :

Karbonader 100 gram pr stk./ så gjerne 2 stk.

kokte poteter 200 gram pr pers

1/4 mango

7-8 sukker erter

1-2 jordbær/ bringebær kan også brukes

1 ss mynte olje , kan erstattes med vanlig oliven olje og hakkede mynteblader

1/2 ts urtesalt

hakket persille


Slik gjør du


1. Kok poteter eller bruk lune poteter om du har rester i kjøleskapet.

2. Stek karbonadene i airfryer eller panne. Husk at disse vil stekes ferdig raskere da de er tynnere i størrelsen.

3. kutt mango og jordbær i skiver. Ha på fatet sammen med sukker erter. Ha over mynte olje og strø urtesalt over salaten og gjerne litt på potetene også.

4. Server sammen med nystekte fiskekarbonader






489 visninger

© 2018 by Trude Straume