• Matpåminutter

Kremet kylling gryte

Oppdatert: 28. okt. 2018


Oppskrift 3-4 personer


3 kylling bryst

1 gul finhakket løk

2 fedd finhakket hvitløk

1 ss raspet ingefær

1 ss finhakket chili

1 ts sukringold

3-4 sjampinjong

1 rød paprika

1 grønn/gul paprika

sukker erter

6 dl kylling kraft

2 ss soya saus

2-3 dl Lett matfløte eller vanlig kremfløte

saften av 1/4 lime

salt& pepper ( skal sies at her trengtes ingenting , men er jo en smakssans )

100 g basmati/jasmin ris

2 stjerneanis

1 ts gurkemeie eller litt safran

Maizena, for tykkere konsistens, eller mer fløte dersom du ønsker tykkere konsistens



Slik gjør du

Kok ris som anvist på pakken/posen . Ha i stjerne anis og gurkemeie.

Skjær kylling i strimler og stek i litt olje. Krydre med salt og pepper.

Ha i løk, chili ingefær og hvitløk og la dette surre et lite minutt.

Tilsett kraft, soya og fløte.

Kok opp og skru deretter ned varmen og ha i grønnsakene.

Smak til med lime og evt salt og pepper.

Vend inni den ferdig kokte risen la gryten trekke noen minutter før den er klar til servering !


Håper den vil smake , velbekommen :)



TIPS Her må du gjerne ha i andre og eller flere grønnsaker. Vi tok det som var i kjøleskapet .

Server gjerne med litt brød ved siden av :-)


95 visninger

© 2018 by Trude Straume