- Matpåminutter
Kylling gryte |matpaaminutter
Oppdatert: april 4

Oppskrift til 4 personer
3 kylling bryst
1 gul finhakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
1 ss raspet ingefær
1 ss finhakket chili
1 ts sukringold
3-4 sjampinjong
1 rød paprika
1 grønn/gul paprika
sukker erter
6 dl kylling kraft
2 ss soya saus
2-3 dl Lett matfløte eller vanlig kremfløte
saften av 1/4 lime
salt& pepper ( skal sies at her trengtes ingenting, men er jo en smaks sans )
Maizena, for tykkere konsistens, eller mer fløte dersom du ønsker tykkere konsistens
RIS:
100 g basmati/jasmin ris
2 stjerneanis
1 ts gurkemeie eller litt safran
Slik gjør du
Kok ris som anvist på pakken/posen . Ha i stjerne anis og gurkemeie.
Skjær kylling i strimler og stek i litt olje. Krydre med salt og pepper.
Ha i løk, chili ingefær og hvitløk og la dette surre et lite minutt.
Tilsett kraft, soya og fløte.
Kok opp og skru deretter ned varmen og ha i grønnsakene.
Smak til med lime og evt salt og pepper.
Vend inni den ferdig kokte risen la gryten trekke noen minutter før den er klar til servering !
Håper den vil smake, velbekommen :)
TIPS Her må du gjerne ha i andre og eller flere grønnsaker. Vi tok det som var i kjøleskapet .
Server gjerne med litt brød ved siden av :-)