• Matpåminutter

Blåskjell | dampet i hvitløk og Cider

Oppdatert: 15. juni 2018


Kunne strengt tatt spist blåskjell mye oftere, nam nam!!

Utrolig at et så enkelt måltid kan være så smaksrikt og godt.

Alltid vært glad i og så heldig som har en 5 åring som også er det.

Lett tilgjengelig i butikken hele året og kan varieres i alle slags smaker.

Ikke tar dert lang tid å lage heller.


Tok knappe 20 minutter å tilberede hele måltidet inkludert tilbehør.

"Friterte" båt poteter i Airfryer og hadde en deilig Mango Aioli som dipp.

Ønsker du servere med foccacia, søk opp verdens beste foccacia i søkefeltet på hovedsiden.




Dette trenger du til 2 personer


1 kilo blåskjell

2-3 ss oliven olje

1-2 sjalott løk

2 fedd hvitløk

1 dl eplecider eller hvitvin

2 dl lett kokosmelk

2 ss hakkede urter (persille/basilikum/koriander)

Chilli olje eller hakket fersk chilli om ønskelig

Lime i båter eller sitron


Båptoteter

Aioli


Slik gjør du

Vask og skyll blåskjell i kaldt vann og fjern skall som ikke vil lukke seg.

Fres finhakket løk i olje. Tilsett blåskjell og cider/vin og ha på lokk.

Rist litt i panna innimellom. Når skjellene åpner seg, er de ferdig.

Ha da over kokosmelk og la det putre et minutt eller to.

Server blåskjell sammen med den gode kraftsausen og ha over hakkede urter og lime på toppen ved servering.


Del gjerne oppskriften videre på Facebook.


// sponset

Server gjerne med båt poteter eller pommes fritt og en god Aioli.

Her brukte jeg fryste båt poteter som jeg stekte i Airfryeren.

Potetene tok maks 12 minutter på 200 grader.

Var og så heldig å få med meg den nye deilige MANGO aiolien fra Oliviers &Co Bergen.

Den er bare nydelig, virkelig. Den inneholder ikke hvitløk, men like perfekt fordi om.

Har du ikke testet de hjemmelagde Aioliene derfra, så stikk innom neste gang du er i nærheten og få deg en smakstest!


PS: Er du nysgjerrig på Airfryer, søk opp gruppen vår på Facebook

https://www.facebook.com/groups/215176679036114/?ref=group_header


#airfryer #oliviers #matpaaminutter #blåskjell

146 visninger

© 2018 by Trude Straume