• Matpåminutter

CÆSAR SALAT MED KYLLING OG BACON , en sikker VINNER !


Dette er ikke den klassiske versjonen , men ikke så langt unna !

Jeg har droppet krutonger og tilsatte cherry tomater og rødløk i stedet.

Cæsar salat , er for mange en typisk lunsjrett , men den kan fint nytes som middag .

Ha da gjerne litt brød på siden eller litt ekstra kylling .


PS : Denne er også veldig grei ha på glass om du vil ha den med på jobb i lunsjen , eller i en matboks :) Ha da salat i bunn med dressing , deretter grønnsaker og avslutt med kylling&bacon .


Dette trenger du til salaten


Hjertsalat

stekt kyllingfilet

stekt baconfilet

rødløk

tomater

revet parmesan

cæsar dressing, se oppskrift like under neste bilde


Slik gjør du

Vask salaten godt og la den renne godt av seg .

Lag dressingen .

Kutt opp tomater og løk.

Vend dressingen i salaten ( som du IKKE kutter opp , gjerne bare rive bladene litt hvis de er veldig store ) .

Ha oppå kylling , bacon og grønnsakene , før du avslutter det hele med litt revet parmesan ost.


TIPS

Til deg som har airfryer , må du gjerne steke kylling og bacon i den. Slipper fettet på komfyren og så går det jo utrolig raskt.

Bacon blir så utrolig crispy i airfryeren !

Cæsar dressing til ca 2-3 personer

2 eggeplommer

1 ss dijon sennep

2 stk ansjosfileter

1 ts 7% eddik

1 kinesisk hvitløk

ca 1-1,5 dl raps olje

saften av en halv sitron

2 ts worchester saus

2 ss revet parmesan

1 ts sukringold


Slik gjør du

Kjør eggeplommer, sennep , ansjos , sitron, hvitløk og eddik i blender/hurtighakker .

Ha i olje litt og litt i en tynn stråle . Ha i revet parmesan og worchester til slutt.

Smak til med litt salt og pepper hvis du føler for det !

95 visninger

© 2018 by Trude Straume