- Matpåminutter
Cæsar salat | matpaaminutter
Oppdatert: april 1

Dette er ikke den klassiske versjonen , men ikke så langt unna !
Jeg har droppet krutonger og tilsatte cherry tomater og rødløk i stedet.
Cæsar salat , er for mange en typisk lunsjrett , men den kan fint nytes som middag .
Ha da gjerne litt brød på siden eller litt ekstra kylling .
PS : Denne er også veldig grei ha på glass om du vil ha den med på jobb i lunsjen , eller i en matboks :) Ha da salat i bunn med dressing , deretter grønnsaker og avslutt med kylling&bacon .
Dette trenger du til salaten
Hjertesalat / Romano salat
stekt kyllingfilet
stekt baconfilet
rødløk
tomater
revet parmesan
cæsar dressing, se oppskrift like under neste bilde
Slik gjør du
Vask salaten godt og la den renne godt av seg .
Lag dressingen .
Kutt opp tomater og løk.
Vend dressingen i salaten ( som du IKKE kutter opp , gjerne bare rive bladene litt hvis de er veldig store ).
Ha oppå kylling, bacon og grønnsakene, før du avslutter det hele med litt revet parmesan ost.
TIPS
Til deg som har airfryer, må du gjerne steke kylling og bacon i den. Slipper fettet på komfyren og så går det jo utrolig raskt.
Bacon blir så utrolig crispy i airfryeren!

Cæsar dressing til ca 2-3 personer
2 eggeplommer
1 ss dijon sennep
2 stk ansjosfileter
1 ts 7% eddik
1 kinesisk hvitløk
ca 1-1,5 dl raps olje
saften av en halv sitron
2 ts worchester saus
2 ss revet parmesan
1 ts sukringold
Slik gjør du
Kjør eggeplommer, sennep , ansjos , sitron, hvitløk og eddik i blender/hurtighakker .
Ha i olje litt og litt i en tynn stråle . Ha i revet parmesan og worchester til slutt.
Smak til med litt salt og pepper hvis du føler for det !