• Matpåminutter

Bringebær snurrer med ostekrem - uten tilsatt sukker


Da var det endelig helg igjen!

Har du planer om å bake i helgen, så vil jeg gjerne at du tester ut disse:)

En litt annerledes smak på bollene enn det du kanskje er vant med, men forandring fryder:)

Litt syrligere og ikke fullt så søt smak, men likevel en nydelig smak!

Disse er super saftige, luftig og smaker faktisk like bra dagen etter.

Lå dem bare stå tildekket på kjøkkenbenken over natten, om de får stå i fred da.


Søt gjærdeig, uten tilsatt sukker er brukt. Stort sett samme basis oppskriften jeg alltid bruker.

Denne har jeg også publisert tidligere, men fyllet her er jo nytt :)

Har du ikke frosne bringebær, bruk gjerne rørte bringebær eller syltetøy.

Husk da å droppe maizena.


Ha ei riktig så fin helg videre:)

Oppskrift

930 g hvetemel

100 g zero 100% erythritol eller evt sukrin

1/2 pk tørrgjær, til søte deiger

1 ts kardemomme

1/2 ts salt

1/2 ts ekte vanilje pulver/ evt ekte vanilje sukker

5 dl lettmelk, lunken

2 ss honning

1 egg

80 gram romtemperert smør


Ostekrem

70 gram meierismør

1,5 pk philadelpia lett

70 gram sukrin melis

1 liten ts vanilje pulver eller vanilje sukker

saften av 1/2 lime


FYll

1,5 pk frosne bringebær

2 ss maizena


Glasur

2 dl lett fløte

1 dl sukrin melis

50 gram philadelphia lett


Slik gjør du

1. Bland alt i en stor bakebolle, bortsett fra smør.

2. Elt deigen godt i en kjøkkenmaskin på middels hastighet.

3. Kjør i ca 5-10 minutter.

4. Ha i smør klatter litt og lett mens deigen eltes på lav hastighet.

5. Kjør til deigen er så smidig at den slipper bakebollen.

6. Hev deigen i ca 1,5-2 timer på et lunt sted.

7 . Lag ostekrem til fyll ved å vispe sammen alle ingrediensene til kremen. Ha gjerne i mer søtning om du vil ha enda søtere smak.

8. Ha deigen ut på benken og bruk litt mel om den skulle være litt klissete.

9. Kjevle den til ca. 1 cm tykkelse.

10.Smør utover ostekremen til et jevnt lag.

11. Ha de frosne bringebærene over i en skål og vend i 2 ss maizena.

12. Strø over blandingen oppå ostekremen.

13. Rull sammen til en pølse og del opp i passe tykke skiver.

14. ha over i langpanne og ha på plast. Etterhev i ca 1 time

15. stek så bollene på 200 grader i ca 30 minutter i midt i ovnen.

16. Pisk sammen ingrediensene til glasur.

17. Avkjøl litt før du heller over glasuren


DE SMAKER BEST NÅR DE SERVERES LUNKEN ELLER ROMTEMPERERT <3

boller med bringebær og ostekrem



© 2018 by Trude Straume