• Matpåminutter

Blomkål- og brokkolisuppe |matpaaminutter


Blomkål og brokkolisuppe med sprøstekt spekeskinke, nam nam!

Hadde et lite håp om at våren var kommet for å bli på Vestlandet, men den gang ei.

Våren lar virkelig vente på seg og i mellomtiden er det bare å kle seg godt å spise "vintermat"

Bestemte jeg meg for å lage blomkålsuppe, men siden jeg hadde litt brokkoli liggende ble det til slutt blokål OG brokkolisuppe. Den ble både lunsj og middag her i uken som gikk.

Suppe er enkelt, godt og kjapt lage.

Syns du blomkålsuppe i utgangspunktet er kjedelig, så tror jeg denne er noe for deg.

Jeg hadde i dråper med favoritt chilioljen på suppen som virkelig prikken over i'en!


Blomkål - og brokkolisuppe

Oppskrift 4 personer


700 gram stilk/blader og rot av blomkål og brokkoli ( 1 hel av hver sort )

2 liter vann

4-5 ss konsentrert grønnsaksfond

3 ss hvetemel

2 dl skummet melk

2 dl lett matfløte

1,5 ts salt

1/2 ts sort pepper

saften av 2 båter sitron

blomkål

brokkoli

Spekeskinke 3-4 skiver pr person ( ellers kan du bruke kylling, Chorizo, bacon osv..)



Slik gjør du


1. Del opp blomkål og brokkoli i buketter. Ta vare på stilk og blader

2. Ha 2 liter vann i en kjele og sett på kok. Ha alt av blader, stilk og noe av blomkål og brokkolien i vannet.

3. La det koke i 10- 15 minutter

4. Bruke en hullesleiv eller klype og fjern blader og tykke stilker fra suppen.

5. Rist melet i en boks sammen med melken og hell i suppen. Tilsett salt, pepper og la det koke opp. La den småkoke i 5-10 minutter.

6. Blansjer blomkål og brokkoli bukettene i en kjele med vann og skyll i kaldt vann så snart de er ferdige.

7. Ha til slutt i fløte og sitron i suppen og smak til.

8. Spekeskinke kan du sprøsteke i en tørr stekepanne på høy varme eller i Airfryer.

Tar bare noen minutter.

8. Server suppen rykende varm og har du chili olje stående, bruk den eller en annen forfriskende olivenolje med eller uten smak.


Blomkål -og brokkolisuppe

#matpaaminutter #hverdagsmat


104 visninger

© 2018 by Trude Straume