- Matpåminutter
Blomkål- og brokkolisuppe |matpaaminutter

Blomkål og brokkolisuppe med sprøstekt spekeskinke, nam nam!
Hadde et lite håp om at våren var kommet for å bli på Vestlandet, men den gang ei.
Våren lar virkelig vente på seg og i mellomtiden er det bare å kle seg godt å spise "vintermat"
Bestemte jeg meg for å lage blomkålsuppe, men siden jeg hadde litt brokkoli liggende ble det til slutt blokål OG brokkolisuppe. Den ble både lunsj og middag her i uken som gikk.
Suppe er enkelt, godt og kjapt lage.
Syns du blomkålsuppe i utgangspunktet er kjedelig, så tror jeg denne er noe for deg.
Jeg hadde i dråper med favoritt chilioljen på suppen som virkelig prikken over i'en!

Oppskrift 4 personer
700 gram stilk/blader og rot av blomkål og brokkoli ( 1 hel av hver sort )
2 liter vann
4-5 ss konsentrert grønnsaksfond
3 ss hvetemel
2 dl skummet melk
2 dl lett matfløte
1,5 ts salt
1/2 ts sort pepper
saften av 2 båter sitron
blomkål
brokkoli
Spekeskinke 3-4 skiver pr person ( ellers kan du bruke kylling, Chorizo, bacon osv..)
Slik gjør du
1. Del opp blomkål og brokkoli i buketter. Ta vare på stilk og blader
2. Ha 2 liter vann i en kjele og sett på kok. Ha alt av blader, stilk og noe av blomkål og brokkolien i vannet.
3. La det koke i 10- 15 minutter
4. Bruke en hullesleiv eller klype og fjern blader og tykke stilker fra suppen.
5. Rist melet i en boks sammen med melken og hell i suppen. Tilsett salt, pepper og la det koke opp. La den småkoke i 5-10 minutter.
6. Blansjer blomkål og brokkoli bukettene i en kjele med vann og skyll i kaldt vann så snart de er ferdige.
7. Ha til slutt i fløte og sitron i suppen og smak til.
8. Spekeskinke kan du sprøsteke i en tørr stekepanne på høy varme eller i Airfryer.
Tar bare noen minutter.
8. Server suppen rykende varm og har du chili olje stående, bruk den eller en annen forfriskende olivenolje med eller uten smak.
