• Matpåminutter

Båtpoteter i Airfryer| matpaaminutter

Oppdatert: april 5


De tar neimen ikke lange tiden å lage heller. MEEEEN, om du vil ha de ekstra gode må de ligge i iskaldt vann i minst 30 minutter på forhånd.


Potetene kan nytes som snacks med en DIP, som tilbehør til kylling, fisk, burger osv. Vi brukte store Amadine poteter denne gangen.

Har du ikke Airfryer, så kan du fint lage de i ovnen din altså. Du må Beregne noe lengre steketid bare.

Husk at steketid varier noe fra hvilken type airfryer modell du har. Så bruk tid og temp som et utgangspunkt. Jo større og tykkere båtene er, jo lengre tid trenger de.



Dette trenger du til 2-3 porsjoner


600 gram poteter

iskaldt vann tilsatt 1 ss salt, som dekker potetene

2 ss rapsolje eller lignende

1/2 ss maldonsalt

1 ss potetkrydder (evt. hvitløk, pepper, timian, salt og pepper) hadde en ferdig mix fra Cemo.

TIPS:

Det ligger også oppskrift på egne kryddermikser her på nettsiden. Skriv krydder i søkefeltet så får du de opp.

Slik gjør du:


Del potetene i båter på langs. Legg de i en bolle med iskaldt vann tilsatt salt.

La stå i minst 30 minutter, eller over natten.


Skyll deretter potetene godt og tørk det lett med papir. Ha på olje og bland godt med hendene. Strø over krydder og legg de over i hulleristen som følger med airfryeren din.


Sett på " potet/pommes frites" programmet om du har, om ikke tar du manuelt.

170 grader i 12 minutter og deretter 190-200 siste 8 minuttene. Jo sterkere varme du har på siste her, avgjør hvor crispy de blir i skallet. Smak og behag, så prøv deg frem:)

Tar du for høy varme fra start vil de bli svidd!


Håper du har lyst å prøve denne varianten. Del gjerne oppskriften videre hvis du blir fornøyd!



2,681 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2018 by Trude Straume