• Matpåminutter

ALTi1- S P A G E T T I G R Y T E | matpaaminutter

Oppdatert: 16. aug. 2019


Den perfekte middag som lager seg selv når alt er kommet i gryta:-)

Den tar heller ikke lang tid å tilberede,maks 15 minutter.

Jeg kan love deg eksplosive smaker og forhåpentligvis vil du få en ny spagetti favoritt!


Her er også mulighetene mange med hensyn til å bli kvitt rester i kjøleskapet.

Ha i det du har av grønnsaker/skinke/bacon osv i tillegg til karbonadedeigen.

Faktisk tenkte jeg at dette ikke var en typisk etterspurt rett, men mine SnapChatfølgere var raske med å be om oppskrift.

Så det er takket være de, kom oppskriften hit henn!


Tusen takk til Alle dere som følger meg , setter stor pris på alle tilbakemeldinger fra dere:-)




Innlegg inneholder Reklame

Oppskrift til ca 4 personer

400 g karbonadedeig

2 løk

1 hvitløk, rund kinesisk eller ta 2 fedd

3 gulrøtter

2 spiss paprika

1 maiskolbe, eller en boks maiskorn

1,5 dl rødvin

6 dl vann med 1,5 ss kylling fond

12 cherrytomater

1 glass hakkede tomater med urter og hvitløk, e.l.

150 g fullkorn spagetti

2 ss tomat pure

1 ss sukrin gold

1-2 ts Peppermix, gjerne litt mindre om du vil ha den barnevennlig

salt etter eget ønske

Hakket persille og basilikum


Tilbehør

2 stk lime

1 bunte frisk pepperminte(det beste og billigste er å dra til en innvandrer butikk)

1 pk Ruccola salat

Chiliolje

Mynteolje

salt

Chiliflak

revet Parmesan ost er også veldig godt å som Topping, men jeg var dessverre tom!


Slik gjør du

Kutt alle grønnsaker i passe størrelse og form.

Ha litt olje i en panne og stek først løk og ha deretter i hvitløk og de andre grønnsakene, foruten om Cherrytomatene. Ha i karbonade deigen, hakk kjøttet lett med en tresleiv nedi panna.

Ha så i rødvin og la det putre i ca 1 minutt før du har i kraft.

Ha så i spagetti, rør om og sett på lokket.

La det koke til spagetti er ferdig kokt ca 10-15 min. og smak til med alt krydder og vend i urtene til slutt.

Chiliolje og Chiliflak tar du på når retten er kommet på din tallerken, ihvertfall første gang du lager denne;)

Ha Ruccola og Mynteblader på en tallerken og ha over mynte olje og lime, masse lime og strø over litt salt.


Håper du vil like denne retten og at kombinasjonen av smaker blir tatt godt i mot.

Selvsagt kan du ha vanlig grønn salat som tilbehør, MEN PRØV dette!!

En AHA opplevelse for mange, men forhåpentligvis en svært god en!


Del gjerne dine bilder på Instagram eller Facebook og merk de med #matpaaminutter



685 visninger

© 2018 by Trude Straume