• Matpåminutter

Alt-i-1 karrigryte med kylling | matpaaminutter


Kylling og karri er en skikkelig god kombinasjon!

Og det at alt går i samme gryte, er jo også et stort pluss.

Rask og enkel gryte med masse god smak.


Tilbehør hadde vi meksikansk ris, som vi serverte ved siden av. Men du kan gjerne ha ris direkte i gryta om du ønsker.

Mini på 6 år er en skikkelig KARRI elsker og spiser meget så godt når vi har dette til middag.

Allerede før gryten var ferdig, fikk hun saus og ris som en liten forsmak og ropte fort på mer mat<3

Så dette kan fort bli en ny favoritt blant de yngste hjemme hos deg også!


Dersom du ønsker andre eller flere grønnsaker i, så er det ingen problem. Ta oppi det som du liker best.

Du kan også bytte ut kylling med annen type kjøtt/fisk, eller servere den kjøttfri.

Skulle du lage for mye av denne, så fortvil ikke, de smaker enda bedre dagen ETTER!



karri kyllinggryte


Oppskrift til 4 personer


4 kyllingfilet

2 ss hvitløksolje

1 løk

3 fedd hvitløk

1/2 rød chili

1 ss finhakket ingefær

1/2 stort eple eller 1 lite eple uten skall

1 ts red curry paste

1,5 ts sukker

1,5 ts gurkemeie

1 ss karri pulver ( jeg hadde også i litt Ras El Hanout som er et Markkokansk krydder)

1,5 ss kyllingfond utrørt i 2 dl vann

1 boks (400ml) Lett kokosmelk

1 ts salt

1/2 ts pepper

12-15 plommetomater

3 håndfull spinatblader

200 gram fersk champignon

1 gulrot ( brukte potetskreller og delte den i tynne lange bånd)

3 vårløk


Meksikansk ris som tilbehør ( ferdig pakke fra Uncle Bens)


Slik gjør du


1. Gni kyllingfiletene inn med hvitløksolje og ha på litt salt og pepper. Brun godt på begge sider i en varm stekepanne og legg så filetene til sides.

2. Finhakk/eller kjør i blender løk, hvitløk, chili, ingefær og eple. Ha det i den fortsatt varme stekepannen du stekte kyllingen i.

3. Rør inn currypaste, sukker, karri pulver og hell deretter i fond og kokosmelk. Rør godt.

4. Kok opp og legg så kyllingfiletene tilbake i panna.

5. Lå det småkoke med lokk på 10-15 minutter.

6. Ha i sopp, spinatblader , vårløk, gulrot og tomater. La det putre videre i minst 10 minutter.

7. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer chili.

8. Server sammen med kokt ris/nanbrød/pasta/poteter eller lignende


Ps: har du friske urter tilgjengelig, hakk det opp og strø over maten.


Chicken curry



414 visninger

© 2018 by Trude Straume