• Matpåminutter

Airfryet laks med agurk& løksalat | matpaaminutter





Det har ikke blitt så mye fisk på menyen etter jul som vi hadde ønsket oss, men i går fikk vi endelig laget et nydelig fiskemåltid!

Et måltid som du faktisk kan ha ferdig på under 30 minutter.


Det ble Salmalaks, den lå og ropte på meg i kjøledisken. Tilberedte den i Airfryeren, men om du ønsker å tilberede den i stekepanne eller i ovnen, er selvfølgelig helt opp til deg. Godt skal det bli uansett. Det samme gjelder potetene. Kan stekes i stekeovnen.


Har ei datter på snart 8 år som bare elsker fisk. I alle slags former og farger. "Problemet" er at når vi har fisk, så glemmer hun alt annet vi serverer sammen med fisken. Kan du skjønne det?

Så derfor valgte jeg ut favoritt potetene i går.

Hennes tallerken ble fisk, småpoteter og rømme(som hun forresten klarer å sitte å mumse i seg med skje rett fra boksen).

Meget fornøyd og alt ble spist opp!


Jeg valgte en kremet agurk&løksalat, istedet for "vanlig" agurksalat denne gangen. Hun har ikke helt fått smaken på det litt syrlige enda. Men den tid kommer nok, forhåpentligvis.


Uansett, skal ikke skrive så mye mer her.

Oppskriften kommer like nedenunder🙂





Dette trenger du til 2 porsjoner


350-400 g laks filet ( salma/ørret)

300 g småpoteter/delikatesse poteter

1 ss olje til steking av poteter

1 ss smør til fisken

Salt & pepper

Evt potetkrydder til potetene eller havsalt og hvitløk


Agurk&løksalat


Saus

4 ss yoghurt naturell

1-1,5 ts sukker(evt. Sukringold/tagtesse)

1 fedd hvitløk

1,5 ss hvitvin eddik

1,5 ss finhakket dill (evt. Tørket)

1/2 ts havsalt

1 knivspiss pepper

Smak deg litt frem her. Noen liker det mer syrlig enn andre.


1/2 agurk

1/2-1 rødløk

5 reddiker, kan evt erstattes med 1/2 eple


Slik gjør du


  1. Bland sammen ingrediensene til sausen i salaten. Kutt grønnsakene i tynne skiver/halvmåner og vend inn i sausen. SMAK til!

  2. Ha potetene i en skål og ha over olje, bland godt med hendene og ha over krydder. Legg i airfryer på 190 grader i ca 15-18 minutter. Ta en knivspiss og kontroller for å kjenne at de er myk. Ta ut av airfryer og la de stå å hvile, imens du fryer fisken. ( Ingen problem å steke samtidig om du legger fisken i folie over potetene sist 7 minuttene, eller har skillevegg.

  3. Ha salt og pepper på fisken (evt ditt favoritt fiskekrydder) Ha i den forvarmede airfryeren, men skru ned til 180 grader. (legg gjerne aluminiumsfolie, silikonmatte under fisken for å unngå evt. os pga. fettet.

  4. La fiske filetene stå i ca. 7-8 minutter. 10 minutter om du ikke har forvarmet.

  5. Ha på en liten klatt smør på fisken like før servering og server sammen med lune småpoteter og den deilige agurk& løksalaten!


Velbekommen! Ikke nøl med å ta kontakt om det skulle være noe!





© 2018 by Trude Straume